#Gastroplans pel cap de setmana del 24 i 25 de febrer

Aquest cap de setmana us porto un munt de #gastroplans per a tots els gustos. Comencem marxant cap a les terres de l'Ebre, perquè durant tot el cap de setmana es celebra la XXIII Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre i la II Fira de la Garrofa de Jesús, a Tortosa.

La Fira de l'Oli no només vol servir de plataforma per la difusió dels olis verge extra elaborats a la zona sinó que també vol recuperar i mantenir les tradicions lligades al món de la pagesia. De la fira destaquem l'Agora de l’Oli-Espai Gourmet Terres de l’Ebre, on es poden tastar els millors olis verge extra del territori i el Concurs al Tast dels Olis de les Terres de l'Ebre, on s'elegeix l'oli que representarà el territori en els concursos internacionals. A banda dels olis catalans, aquest any també es podran tastar olis d'altres països i d'ecològics. La Fira també vol  potenciar l'us de la garrofa i per això ha convocat un concurs d'elaboració de rebosteria amb farina de garrofa, en col·laboració amb l'EIG, Empreses Innovadores de la Garrofa, que tindrà un estand a la fira. Totes les activitats programades les podeu consultar aquí.

A Olvan es celebra la Fira de la Tòfona del Berguedà, que en la seva X edició vol apostar per potenciar l'us d'aquest preuat bolet, també anomenat diamant negre, a la cuina més casolana. A l'Espai Firal podreu trobar tòfona fresca i altres productes elaborats amb ella, i fins al 15 de març podreu tastar menús elaborats amb tòfona en diferents restaurants de la zona dins de la campanya de la Cuina de la Tòfona.

També aquest cap de setmana es celebra la Fira de la Mel de Crespià, al Pla de l'Estany, una fira que data de l'època medieval, quan la ciutat era un dels principals productors de mel del país i un dels principals exportadors, especialment a Itàlia. A la seva 39ª edició trobareu més d'una seixantena de parades de mel i altres productes artesanals. A la pàgina de l'Ajuntament trobareu les activitats programades.

Diumenge es celebrarà la Festa del Xató a Vilafranca del Penedès, on es podran degustar els xatons de les cinc ciutats que configuren la Ruta del Xató, Calafell, El Vendrell, Sitges, Vilanova i Vilafranca del Penedès, acompanyats de vins de la DO Penedès. Hi han diferents activitats programades, entre elles una masterclass amb el xef Oriol Castro, dues estrelles Michelin. Els horaris i els preus de les degustacions les podeu consultar aquí.

I acaben els #gastroplans que us proposen per aquest cap de setmana amb una visita a  L'Hospitalet Experience, que aquest any torna amb dos espais diferents, el Fun Space, un envelat on degustar tapes elaborades per diferents restauradors i entitats de la ciutat amenitzat amb actuacions musicals, i el Chill Out Space, un espai de desconnexió pels congressistes que assistiran aquests dies al #MWC18 . Del 24 al 28 de Febrer, a la Plaça Europa de l'Hospitalet de Llobregat.

Per anar obrint gana, aquí teniu algunes de les tapes que podreu degustar. Us apunteu?


Bon cap de setmana!