Segona ruta #articecreambcn

Aquest any hem pogut gaudir de la segona edició de la ruta per les gelateries artesanes de Barcelona, l'#ArtIceCreamBcn. Els organitzadors, aquest any, han unit tradició i innovació i ens han tornat a sorprendre amb la tria de les gelateries protagonistes de la ruta: dues gelateries de llarga tradició familiar, originàries del bressol del torró, Xixona, la orxateria-torroneria Verdú i Sirvent Barcelona, i dues gelateries italianes, Paral·lelo i Sweetaly.

Comencem per la que és sense dubte la proposta més atrevida de la ruta, Paralel·lo Gelato. Situada al barri de Gràcia, els seus creadors, Matteo, Gianluca, Marco i Francesco ens proposen un món paral·lel de gelats amb sabors sorprenents, com el de sèsam negre, el Cheddar applewood bacon o el de mostassa antiga, que conviuen amb sabors menys arriscats com el de mojito, préssec al cava, straciatella de coco o llimona i gingebre. Tots els gelats s'elaboren diàriament en l'obrador situat al fons de tenda, amb grans finestrals que et permeten veure com tot el procés. No compren cap ingredient elaborat, inclús els fruits secs els torren ells mateixos, i sempre que poden treballen amb productes bio, ecològics i km0.


Al mig del local trobareu un vehicle per vendre gelats al carrer, que mentre no canviï la normativa del sector, només llueix fora de la tenda en actes concrets.

I del barri de Gràcia ens traslladem al de Sant Antoni on està ubicat Sweetaly, amb la seva proposta de gelats de "mantecación" instantània o dinàmica, ja que els gelats s'elaboren davant teu, en el mateix mostrador on es serveixen. Això permet que puguis menjar un gelat fet al moment, a una temperatura fins a 4º més baixa que els gelats normals, amb el que s'aconsegueix un gelat de textura més cremosa, i que es pot assaborir millor que la resta de gelats perquè no són tan freds.  A més, la decoració del local està pensada perquè els seus clients es quedin a l'interior assaborint el seu gelat, mentre gaudeixen de la vista del carrer des dels grans finestrals.


A Sweetaly també pots gaudir d'un bon cafè italià a qualsevol hora, i comprar productes italians com la crema d'avellana o melmelades variades.

Uns carrers més enllà, trobem l'espai gastronòmic Sirvent Barcelona, on podeu fruir de les seves propostes dolces i salades en un local de disseny. Quatre generacions avalen el bon saber fer dels germans Sirvent que han sabut unir el millor dels gelats i de la pastisseria en propostes tan temptadores com el gelat de Sacher o el de Brownie o el de Lemon Pie, i això només per anar obrint gana.


Tracte molt amable, producte de qualitat i un ambient modern i amb estil, tot això és el que t'ofereix l'espai gastronòmic Sirvent Barcelona.

I per últim, acabem en el local on va començar aquesta segona ruta per gelateries artesanes de Barcelona, a l'Orxateria-Torroneria Verdú, al barri de l'Eixample, una gelateria de les de tota la vida, on els clients del barri es mesclen amb el turistes per tastar la seva orxata i els gelats més clàssics com el de nata o el de tutti frutti, que ja pensava que havia desaparegut.


Continuant amb la tradició d'aquest tipus de local, a l'hivern podreu trobar una bona selecció de torrons artesans. Allò que es diu, tradició en estat pur.

Vull agrair a l'equip d'ArtIceCreamBCN haver-nos convidat a participar en la ruta d'aquest any i espero que ben aviat ens tornin a sorprendre amb una nova ruta plena de fantàstiques propostes!