Amanida de síndria i cogombre amb formatge feta

Amb temperatures altes més d'un sobreviuríem a base de fruites i amanides, i si potser tot en el mateix plat, millor encara. Per això la proposta d'avui és una refrescant amanida de síndria i cogombre amb formatge feta. El toc diferent li dóna la reducció de vi de cirera Sirot, dolç i amb un punt àcid, però es pot substituir aquest ingredient per un vinagre balsàmic.

Sirot elabora a Torrelles de Llobregat vins i vinagres amb cireres i només amb cireres, el que el converteix en l'únic productor de la península d'aquest tipus de vins. Si visiteu la seva pàgina web podreu conèixer una mica més d'aquest projecte i inclús visitar-lo i tastar el seus productes.


Ingredients:
  • síndria
  • cogombre
  • formatge feta
  • oli d'oliva verge extra
  • reducció de vi de cirera Sirot o un altre vinagre balsàmic
  • escates de sal
  • alfàbrega fresca
En aquesta ocasió no us poso les quantitats perquè dependrà de per a quantes persones prepareu l'amanida i si la voleu fer com a plat únic o com a entrant.

El plat es prepara en un moment, ja que només cal tallar la síndria i el cogombre i esmicolar el formatge feta. Disposem els ingredients, amb una mica de gràcia, sobre un plat o safata i el decorem amb les fulles d'alfàbrega fresca. Amanim amb l'oli d'oliva, la reducció de vinagre i les escates de sal i servim ben fresc.