18ª edició de la Carxofada a Sant Boi de Llobregat

Divendres passat, a Sant Boi del Llobregat, es va presentar en roda de premsa El Mes de la Carxofa i la 18a edició de la Carxofada.


La campanya està impulsada per l'Ajuntament i per Degusta Sant Boi, l'associació de restauradors locals, i compta amb la col·laboració de la Cooperativa Agrària Santboiana i el Parc Agrari del Baix Llobregat.

Segons l'alcadessa, Lluïsa Moret, la Carxofada és un "esdeveniment molt important per Sant Boi perquè vincula el nostre passat, present i futur agrari, del qual carxofa és el producte estrella, amb la molt bona oferta gastronòmica que realitzen els restauradors de la ciutat. La celebració de la Carxofada i les activitats programades al seu voltant són el símbol d'un producte que ens identifica com a ciutat, que esdevé un motor econòmic i també un reclam turístic".

La regidora de Turisme i Fires, Elena Amat, ha explicat el contingut de la campanya de promoció El Mes de la Carxofa i ha insistit en què "estem orgullosos de promocionar aquest producte tradicional tan nostre. Sant Boi està en un moment de gran creativitat i, en aquest sentit, l'etiqueta #madeinsantboi defineix de quina manera tota la ciutat s'implica aquest dies per donar a conèixer l'hortalissa més genuina dels nostres camps".

Com a representant de Degusta Sant Boi, ha assistit a l'acte el cuiner Albert Mediola, que ha destacat "la importància de tenir un producte fresc de proximitat de gran qualitat". També ha estat en l'acte Lluís Solanas, president de la Cooperativa Agrària Santboiana, que ha insistit en "l'esforç que es fa per conrear i oferir un producte d'alt nivell"; i Mireia Monfort, consellera de Turisme del Consell comarcal del Baix Llobregat, que ha persistit  en "la necessitat de continuar treballant per donar a conèixer els productes agraris i gastronòmics del Baix Llobregat, com la carxofa".

Durant el Mes de la Carxofa, restaurants i bars de Sant Boi de Llobregat oferiran menús i tapes, on la carxofa serà la protagonista. La informació sobre els participants i els preus dels menús els podeu trobar a www.santboi/carxofada.

El Mes de la Carxofa finalitzarà amb la 18ª edició de la Carxofada, el proper 2 d'abril. Aquí teniu el programa de la festa:

Durant tot el dia s'han organitzat activitats gastronòmiques i culturals, com un showcooking, exhibicions de ball i zumba, sortides en bicicleta per visitar els camps de carxofes, venda de carxofes i productes artesanals...I s'ha preparat també un dinar popular on, naturalment, la carxofa serà l'absoluta protagonista d'un menú degustació dissenyat i elaborat per Degusta Sant Boi. Els tiquets del menú es poden comprar amb anterioritat a un preu de 12 euros o el mateix dia a 15 euros, i fins a exhaurir existències.

Per anar obrint gana aquí teniu el menú de la Carxofada.


Els propers dies s'han programat tot un seguit d'activitat per celebrar el Mes de la Carxofa:

  • Els diumenges 19 i el 26 de març passejades pel Parc Agrari en bicicleta per visitar els camps de carxofes; podreu collir-ne i fer un tastet. A més tindreu l'opció d'arrodonir el matí fent un vermut o un menú carxofer.
  • El divendres 24 de març a les 22 hores Sant Boi Jazz Club amb August Tharrats Trio Blues i el boogie woogie al Sant Boi Jazz Club. Preu: 8 €. Lloc: Cal Ninyo
  • El dijous 30 de març a les 19 hores a Tot Begut Tot Per Beure presentació de 4 cerveses de Panamà, anomenades Casa Bruja, maridades amb pa de poble i paté de carxofa. Preu 10 euros.
  • El dissabte 1 d'abril a la Terrassa Ateneu Santboià, a les 12 hores vermut familiar i a les 18 hores concerts dintre de la Karxofa Primavera Rock. Mes informació www.karxofarock.com
  • I cada divendres Mercat de Pagès de 15 a 21 hores a la Rambla Rafael Casanova
No oblideu els hashtags oficials quan compartiu les vostres fotos a les xarxes socials: #carxofada2017 #madeinsantboi.

Carxofaires ens veiem a Sant Boi!!!!