Sorbet de menta fresca

Ha estat una casualitat! Només això, una casualitat, que hagi elegit un dels dies més freds de l'any per publicar la recepta del sorbet de menta fresca. També potser que el meu subconscient -que cada vegada va més per lliure- hagi pensat en aquella dita castellana de "si no puedes con tu enemigo, únete a él" i ja que el fred és el protagonista d'aquesta setmana, hagi decidit publicar la recepta d'unes postres ben "gelades" i refrescants. I és que aquest sorbet de menta fresca és realment refrescant, ideal després d'un dinar copiós, d'aquells que s'han de fer quan fa molt de fred, ben calòric, per donar combustible al cos. I si voleu, i per pujar una mica més la temperatura, el podem acompanyar amb un rajolí de licor de Flors del Remei, ben digestiu i amb graus suficients per pujar-nos la temperatura i superar amb èxit aquesta onada de fred polar que ha arribat a casa nostra!


Ingredients per a 4 persones:
  • 150 grams de sucre blanc
  • 60 grams de menta fresca
  • suc de 1/2 llimona
Dintre d'un cassó, desfem el sucre en 400 ml d'aigua -sempre es recomanable fer servir aigua mineral-. Posem el cassó a foc suau fins que l'aigua arrenqui bull. Apaguem el foc i mentre el líquid refreda, netegem la menta fresca i separem les fulles dels talls, Quan l'aigua estigui a temperatura ambient, afegim les fulles de menta, que han de quedar ben cobertes d'aigua, i les deixarem reposar durant 24 hores. Després colarem l'aigua i l'afegirem el suc de mitja llimona.

A continuació fiquem el líquid en un recipient metàl·lic, el tapem i el posem en el congelador entre 4 i 5 hores, remenant bé amb una forquilla, cada hora aproximadament, per trencar els cristall de gel. També podem fer el sorbet en una gelatera, però haurem de deixar-lo un parell d'hores al congelador abans de servir-lo, per que agafi més consistència.