33ª Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica de Sant Vicenç dels Horts

Ja tenia ganes de que arribés la 33ª edició de la Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica de Sant Vicenç dels Horts, que es celebrarà del 20 al 23 de gener, ja que, per a mi, dóna el tret de sortida de les activitats gastronòmiques de l'any. Vam assistir per primera vegada l'any passat, i al 2017 hi tornem per gaudir d'un programa d'activitats farcit de propostes culturals, gastronòmiques, lúdiques i comercials, que podeu consultar aquí.


Com el blog és gastronòmic, destaquem les activitats d'aquest caire, i comencem apuntant que en aquesta edició es consolida l'espai de la Cuina en directe, on hi haurà una representació de la diversitat de cultures que s'aglutinen en aquest municipi del Baix Llobregat. Es cuinaran en directe plats com el cuscús sahrauí, el sarmalé romanès, el wonton xinès o el Tayin marroquí, alternats amb plats més propers com el potaje andalús, el pisto manxec o els roscos estremenys. Totes les receptes que es cuinaran al l'espai Cuina en directe les trobareu al calendari municipal, que us podeu descarregar aquí.

A la plaça de la Vila, dissabte i diumenge podreu visitar l'exposició "Cuina Intercultural a Sant Vicenç dels Horts" i el diumenge, el mestre cuiner Josep Lladonosa, Creu de Sant Jordi per la seva tasca de difusió de la cultura gastronòmica catalana, farà una xerrada sobre les influències de les migracions en la nostra cuina.


La Mostra també inclourà una exposició sobre la  seva vida i obra sota el títol "Josep Lladonosa, cuiner de cuiners", a Can Costa, al carrer Nou, n.11-17. A més, diferents restauradors del municipi elaboraran a l'espai de Cuina en directe diverses receptes d'El Gran Llibre de la Cuina Catalana amb productes de temporada de l'horta de Sant Vicenç dels Horts.

També s'ha organitzat una exposició hortofrutícola i d'eines antigues, a càrrec dels pagesos de Sant Vicenç dels Horts, al Forn Romà, i un mercat de pagès i oficis antics que estarà situat al carrer Nadal i la Plaça Catalunya, organitzat pel Parc Agrari del Baix Llobregat i l'Ajuntament. No mancarà la zona de planter d'arbres, plantes i productes agrícoles repartida per diferents carrers del municipi.

Altres activitats que podreu trobar seran la calçotada i la botifarrada popular, una xerrada sobre el consum responsable i sostenible a càrrec del Grup de Consum El Pebrot; una altra sobre el producte agrícola d'origen ecològic, i també hi haurà una xerrada sobre les varietats d'olis i maridatges amb vins, organitzat per L'Oliviteca i l'Ajuntament.

I això ha estat un petit tast d'algunes de les activitats que podreu trobar a la Mostra i a la Fira d'Hivern de Sant Vicenç dels Horts d'aquest any; i és que us esperen un munt d'activitats per a tota la família i per tots els gustos.

Ens trobem a la Mostra!