Showcooking de Pol Cabanes amb Rocook by El Celler de Can Roca

Aquest dissabte ens han convidat a un showcooking on el xef Pol Cabanas ha cuinat tot els plats amb la Rocook, una placa d'inducció que permet cuinar a baixa temperatura, és a dir, entre 50º i 100º màxim. La Rocook ha estat dissenyada pel Celler de Can Roca en col·laboració amb Cata Eletrodomésticos i Lékué. Entre tots plegats han creat un petit electrodomèstic que ens permet cuinar a baixa temperatura a casa i gaudir així de tots els avantatges d'aquest tipus de cocció. També hi ha participat la Fundació Alícia per que el projecte Rocook s'encamini cap una cuina més saludable i sostenible.

Cuinar a baixa temperatura no és un invent de la nostra època, però la tecnologia actual ha permès dissenyar un aparell i desenvolupar un tècnica per una cocció òptima dels aliments, que permet que aquests mantinguin les seves qualitats organolèptiques i nutricionals. Es pot cuinar a baixa temperatura en sec, és a dir al forn, en líquid -submergint l'aliment en un líquid com l'oli, caldos, escabetx o salses-, al vapor i en envasos, al buit o sense buit (en pots de vidre o en bosses).

Com arribem al punt òptim de cocció? controlant el temps i temperatura, però no només la temperatura externa de cocció sinó també la de l'interior dels aliments. Per això Rocook té dos sensors, un extern que controla la temperatura del líquid de cocció, i un altre que controla la temperatura de l'interior de l'aliment que estem cuinant. Controlant la temperatura interna i externa, aconseguim una textura perfecta. Rocook et dóna les pautes de temperatura i temps de cocció òptimes per cada aliment.

Avantatges de cuinar a baixa temperatura? Textures més meloses, perquè els aliments no perden els seus sucs naturals. Si cuinem l'aliment dintre d'un envàs, sigui un pot de vidre o en bosses, aquests no perden les seves sals, minerals i vitamines. A més, la baixa temperatura respecta les qualitats organolèptiques i nutricionals del producte molt més que un sistema de cocció normal. Així aconseguim plats més saludables i amb sabors més genuïns.


Rocook és un aparell d'alta eficiència energètica i fàcilment transportable. Disposa d'una App que ens podem descarregar, on trobarem les temperatures i temps de cocció òptimes per cada aliment, receptes i consells pràctics per cuinar a baixa temperatura. També tenim el llibre de Cuina amb Joan Roca a baixa temperatura de Columna Edicions, amb la teoria i la pràctica d'aquest tipus de cocció. Per més informació, podeu consultar la pàgina web de Rocook, www.rocook.com.

Vull agrair a en Pol Cabanas i a Decor Mobel de Payrà per haver-nos convidat i haver pogut conèixer, de primera ma, el funcionament i les avantatges de cuinar amb la Rocook, i per ajudar-nos a confeccionar la nostra llista de Reis..😉I a Empordàlia que ha acompanyat el showcooking amb els seus vins i caves.