70ª edició de la Fira de la Puríssima a Sant Boi de Llobregat

Aquest matí hem visitat la Fira de la Puríssima de Sant Boi de Llobregat. La fira es celebra del 6 al 8 de desembre, així que encara esteu a temps de passar un dia ben entretingut visitant una de les fires més antigues de Catalunya, que aquest any celebra la seva 70ª edició, amb un programa ple d'activitats per a tots els gustos. Si voleu conèixer la història de la Fira podeu visitar l'exposició "Fira de la Puríssima: 1932-2016. 2016... Com t'imagines la fira del futur?, a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, on podreu veure la seva evolució mitjançant un recull de cartells, fotografies i audiovisuals recopilats al llarg de tots aquests anys.

Aquí podeu consulta el programa de la Fira. Nosaltres, com sempre, ens hem dedicat a visitar i a gaudir de la seva vessant més gastronòmica, començant a primera hora del matí amb un esmorzar de pagès a la masia Can Julià. Des d'allà hem pujat fins al centre històric de la ciutat, on està l'espai del Mercadal Gastronòmic, que inclou diferents propostes gastronòmiques; per una banda, a la Plaça Mossen Jaume Oliveres, està instal·lada la 3ª Fira de Cervesa Artesana, on trobareu 14 productors, alguns d'ells de fora de Catalunya, i més de 40 cerveses artesanes.


No deixeu de tastar la Putíssima, una Rye Season IPA creada per Cervesa Hope i Tot Begut Tot per Beure, elaborada especialment per aquesta edició de la Fira.

A la Plaça de la Constitució trobareu també la 2ª Mostra de Food Trucks, amb 7 opcions per a tots els gustos; també hi són presents El Divan, Taller de Cuina, amb la seva xef, l'Eva Davó davant dels fogons. Trobareu a Cornellà el seu espai gastronòmic on descobrir els secrets de la cuina Slow Food.


I a la Terrassa del Museu de Sant Boi està l'espai Vicult, on lloc ideal per fer una copa amb música en directe. Hi han programats diversos concerts durant els dies de la fira, rock'n roll, soul, jazz, rumba, pop rock....estils per a tots els gustos.


La Fira no oblida el passat i el present agrícola de la ciutat i per això s'ha instal·lat la Carpa Fresca a la Muntanyeta, on podreu tastar i comprar producte fresc portat directament del camp en l'estand de la Cooperativa Santboiana. També hi han organitzades diferents activitats, com shocookings i tallers de cuina per a la mainada.


Al costat de la Carpa Fresca està el Pavelló Comercial  amb un munt de parades de productors i artesans alimentaris de Catalunya i d'altres zones de la península.

Durant els dies de la Fira els restaurants Cal Vitus, El Pou de la Beleta i Marianorena oferiran un menú amb receptes santboianes antigues, i els bars de les entitats, a la plaça de l'Agricultura, també oferiran diferents opcions per menjar. I no marxeu sense tastar les postres típiques de la Fira de la Puríssima, els fadrins, que tenen un estand propi a la Plaça de l'Ajuntament.

Per cert, carxofaires, ja hi ha data per la Carxofada del 2017: el 12 de març. I és sempre hi ha una bona raó per visitar Sant Boi de Llobregat!