Zoodles de carbassó amb gambes

Ja us vaig explicar que fa un parell de mesos em van regalar a casa una maquineta per fer espirals de verdures, i que estic encantada amb l'invent; i és que les espirals de verdures es preparen en un moment i n'hi ha que les pots fer crues encara que, en el cas de les espirals de carbassó, a mi m'agrada saltejar-les una mica per no servir-les fredes, més que res. A més, només cal afegir una salsa, com la salsa al pesto per exemple, per tenir un plat espectacular i força saludable!

Buscant idees per Pinterest, vaig trobar aquests zoodles de carbassó amb gambes, lleugers i ideals per aquell dia que et ve de gust sopar quelcom diferent a un tall a la planxa o una amanida, però sense gaire calories.

Ingredients per a dues persones:
  • 1 carbassó gran
  • un parell d'alls
  • 200 grams aprox. de gambes
  • un gotet petit de vi blanc
  • mitja llimona
  • oli d'oliva verge extra
  • julivert picat
  • sal i barreja de pebres
Rentem bé el carbassó, l'eixuguem i el ratllem.
En un wok o paella, enrossim els alls tallats ben petits, amb una mica d'oli d'oliva, vigilant que no es cremin per, a continuació, afegir les gambes pelades; les saltegem una mica i afegim el suc de la llimona i un rajolí de vi blanc i deixem que evapori el vi -vigileu de no fer massa les gambes, just que canviïn de color-. Afegim les espirals de carbassó -talleu-les amb unes tisores si surten massa llargues-i les saltegem un parell de minuts; afegim el julivert picat, una mica de sal i el pebre mòlt, remenem bé i servir immediatament.