Ingredients per a dues persones:
- 160 grams de penne rigatte
- 250 grams de xampinyons filetejats
- 1 ceba gran
- 200 grams de nata líquida per cuinar (també podeu fer servir llet evaporada)
- un xupito de ratafia
- nous pelades (un bon grapat)
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre blanc mòlt
Posem a bullir l'aigua amb una mica de sal. Mentre l'aigua s'escalfa, en una paella cuinarem la ceba, tallada ben petita, amb un rajolí d'oli d'oliva, a foc suau; quan canviï de color, afegirem els xampinyons filetejats i els cuinarem fins que hagin deixat anar tota l'aigua, sense tapar la paella, per que s'evapori el líquid -veureu que es tornen foscos, redueixen el volum i que gairebé no queda líquid a la paella-; aleshores afegim la nata, les nous i un rajolí de ratafia i remenen bé; cuinarem una estona, remenant de tant en tant, fins que la nata s'espesseixi una mica.
Una vegada cuinada la pasta -al dente, és a dir una mica crua de dins-, l'escorrem i l'aboquem a la paella i, a foc suau, la mesclem amb la resta d'ingredients. Servim immediatament.
Deu ser boníssima. A mi no m´agraden les salses molt accentuades de licor...Amb una culleradeta ja faig. Això també em passa amb les postres.
ResponSuprimeixQuina pinta tenen aquests penne rigate. A més molt adecuat per el temps.
ResponSuprimeixUn plat fantàstic de tardor!!!!!
Apuntats queden...
Un petó
Quin plat de pasta més bo! M'està entrant gana i tot ! Mai he provat a ficar ratàfia a la pasta però s'ha de provar!
ResponSuprimeixPetons i bona setmana,
Palmira
... a mi també m'agrada! així que ja saps... taper per a totes!! petons
ResponSuprimeixQuina pinta!! i aquest toc de ratafia és molt festiu! no m'estranya que agradés tant ;). Un petonàs!
ResponSuprimeixSorprenent la incorporació de la ratafia a la pasta! I les nous.....mmmmm...bones!
ResponSuprimeixPetonets,
Olga