Mercat setmanal de la Terra de Slow Food Barcelona al Parc de les Tres Xemeneies

El Mercat de la Terra es consolida a Barcelona. Finalment, el mercat que Slow Food Barcelona organitzava mensualment en el Parc de les Tres Xemeneies del Poble Sec de Barcelona, a partir d'aquest mes d'octubre, es celebrarà cada setmana, en la mateixa ubicació que fins ara.

La inauguració del Mercat del Terra setmanal serà aquest dissabte 15 d'octubre; amb aquest fet, es reforça un projecte que ja està consolidat a diferents ciutats europees i a altres parts del món. Des de fa 9 anys que el convivium d'Slow Food Barcelona treballa per aconseguir un Mercat de la Terra permanent i finalment aquest any serà el de la consolidació d'aquest projecte.

A banda d'apropar productors i consumidors d'aliments locals i km0, el mercat setmanal comptarà també amb la implicació de diferents xefs del moviment Slow Food que realitzaran tallers de cuina; també hi haurà un espai per als més menuts, l'Espai Slow Kids, i tampoc faltarà la música en directe per amenitzar la jornada. A més s'estan preparant noves propostes com xerrades i tallers per convertir el mercat en un espai de convivència ciutadana.

Segons l'Slow Food, Els Mercats de la Terra són una xarxa internacional de mercats de pagesos únicament amb aliments BONS, NETS i JUSTOS, basats en els aliments locals de bona qualitat, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals respectuosos amb el medi ambient i el treball de la terra, i que tinguin un preu just, tant per qui els compra com per qui els produeix.  Es tracta d’escurçar distàncies entre la terra i la taula, en un espai on la pagesia presenta i ven directament els seus productes al consumidor.

Tots els dissabtes de 10 a 16 hores, al Parc de les Tres Xemeneies del Poble Sec, Mercat de la Terra. Apostem pel producte de proximitat!