Ingredients per a dos persones:
- 160 grams de Rigatoni
- 1 ceba gran
- 1 manat d'espàrrecs verds
- 200 grams de salmó
- 200 ml de llet evaporada
- sal i pebre blanc mòlt
- un gotet de vi blanc
- oli d'oliva verge
Tallen la ceba ben petita i la coem en una paella amb una mica d'oli fins que transparenti; a continuació tallem els espàrrec en dos o tres trossos -vaig llegir que per treure la part més dura, millor fer-ho plegant els espàrrecs amb les mans, així es trenquen per la part més tova i així descartem la part més dura i fibrosa- i els saltegem uns minuts; afegim el vi blanc i deixem que evapori una mica. Després només ens queda afegir el salmó tallat en daus, que saltejarem just fins que canviï de color per fora -hem de vigilar de no fer massa el peix- i després afegirem la llet evaporada; deixem que faci un mica de xup-xup, salpebrem i reservem.
Coem la pasta seguint les instruccions del fabricant, però tastant-la també per que es faci al dente -quedi un pèl crua de dins-; l'escorrem quan estigui cuita i l'afegim a la paella amb el salmó, mesclant-la amb compte amb la salsa a foc ben suau. Servim calent.
Un excel·lent plat de pasta! Espàrrecs i salmó, quina combinació!
ResponSuprimeixA mi amb la pasta em passa com a tu....només amb un bon raig d'oli d'oliva VE m'encanta!
Petonets i bona setmana,
Olga