Rigatoni amb espàrrecs verds i salmó

Si pogués menjaria pasta cada dia!. Si partim d'una bona pasta, només amb un rajolí d'oli ja podem gaudir d'un bon plat per dinar; o bé saltejant la pasta en una paella amb una mica d'oli, all ben picat i bitxo. Sola o acompanyada de verdures, carn o peix, la pasta no falla mai. Només cal tenir cura de coure-la bé, al dente, un pèl crua de dins, i en cas de dubte seguir les instruccions del fabricant. M'agrada molt preparar un bon plat de pasta el cap de setmana, així que aquí us deixo el que he preparat avui per dinar.


Ingredients per a dos persones:
  • 160 grams de Rigatoni
  • 1 ceba gran
  • 1 manat d'espàrrecs verds
  • 200 grams de salmó 
  • 200 ml de llet evaporada o nata líquida
  • sal i pebre blanc mòlt
  • un gotet de vi blanc o vermut blanc
  • oli d'oliva verge
  • anet, si pot ser fresc, millor
Posem l'aigua a bullir amb una mica de sal per coure la pasta.

Tallem la ceba ben petita i la coem en una paella amb una mica d'oli fins que transparenti. A continuació tallem els espàrrecs en trossos petits, retirant prèviament la part més fibrosa. Fa temps vaig llegir que el millor és agafar l'espàrrec per les puntes i plegar-lo, perque es trenca per la part més dura, i així és més fàcil descartar la part més fibrosa. Saltem els espàrrecs uns minuts fins que comencin a estar tous, i aleshores aboquem el vermut i deixem que evapori una mica. Ara només ens queda afegir la nata. Deixem que espesseixi. Salpebrem i afegim l'anet. 

En una paella petita afegim una raig d'oli i cuinem el salmó uns minuts, fins que comenci a agafar color.

Coem la pasta seguint les instruccions del fabricant. A casa ens agrada fer-la al dente, -que quedi un pèl crua de dins-. L'escorrem, reservant una mica de l'aigua de cocció per si la salsa ens queda massa espessa. Mesclem la pasta amb la salsa i el salmó esmicolat. Decorem el plat amb anet fresc i servim immediatament.