Carbassons lluna farcits de tonyina i melmelada de pebrot

Tornant diumenge passat del Mercat del Préssec de Sant Pau d'Ordal, vam passar per una parada de verdures del Tros d'Ordal i vaig veure que venien carbassons lluna grocs. Justament el dia abans els havia vist al Divan de los Sentidos -conreats al Parc Agrari del Baix Llobregat-, i al principi no hi havia caigut que eren carbassons perquè no els havia vist mai de color groc. Naturalment no em vaig poder resistir a comprar-ne uns quants per fer-los a casa; em van dir a la parada que tenien un gust més suau que els carbassons verds i a més tenien un color groc tan bonic..!.A casa, vaig decidir farcir-los de tonyina, un ingredient amb gust potent, i com no tenia pebrot vermell, vaig fer servir melmelada de pebrot -m'encanta des de que vaig tastar la de La Fageda-; i el resultat ens ha agradat molt, perquè el sabor de la tonyina combina perfectament amb la dolçor de la melmelada de pebrot. Què us sembla la combinació? Us animeu a provar-la?

Ingredients per a dos persones:
  • 4 carbassons lluna
  • 1 ceba gran
  • 2 llaunes de tonyina en oli d'oliva
  • 2 cullerades de melmelada de pebrot (i si no en teniu,feu servir pebrot vermell tallat ben petit)
  • formatge parmesà
  • sal i pebre mòlt
  • oli d'oliva
Primer tallem la part de dalt dels carbassons i buidem la carn amb un cullereta petita o millor amb un "sacabolas" o una cullera parisina. Quan els hàgim buidats, tenim dues opcions: o posem una cassola amb aigua i bullim els carbassons durant 5 minuts, o bé els posem en un plat pla, emboliquem el plat amb els carbassons amb film transparent i els posem al microones a potència màxim de 8 a 10 minuts, depenent de la mida dels carbassons. Després fem el mateix amb les tapes dels carbassons, però només 3 minuts. Us recomano el microones perquè és molt ràpid i la verdura no queda aigualida.

Encenem el forn a 180º, dalt i baix.

Mentrestant, tallem una ceba en trossos ben petits i els cuinem en una paella fonda fins que transparentin; després, afegim el pebrot tallat ben petit -si és que no fem servir la melmelada-; i quan estigui ben tou, afegim la carn de carbassons també tallada ben petita; la carn dels carbassons deixarà anar aigua, així que la cuinarem, sense tapar la cassola, fins que el líquid gairebé desaparegui -vigilant que no es cremi-; després afegim la tonyina ben escorreguda i la mesclem amb la resta d'ingredients; salpebrem. Finalment, si no hem fet servir pebrot vermell fresc, afegim les dues cullerades del melmelada de pebrot i les integrem amb els altres ingredients. Farcim els carbassons, posem per sobre formatge parmesà ratllat i per últim posem la tapeta a cadascun i els fiquem al forn 15 minuts. Servin calents.