Descobrint la #RutadelTram amb Turisme del Baix Llobregat

Per tal de promocionar la comarca del Baix Llobregat, fa uns dies es va inaugurar la nova campanya De Ruta amb el TRAM 2016, que vol donar a conèixer diferents propostes d’activitats, visites i restaurants del Baix Llobregat per on passa el tramvia (línies T1, T2 i T3), a més d’oferir descomptes i promocions especials.

Propostes per visitar llocs emblemàtics com l’obra modernista de Jujol a Sant Joan Despí, l’antiga fàbrica de ceràmica “La Rajoleta” o el Monestir de Santa Maria de Montsió a Esplugues de Llobregat, el Museu Agbar de les Aigües o el Museu Palau Mercader a Cornellà de Llobregat, l’edifici Walden o el Molí Fariner a Sant Just Desvern i el Palau Falguera a Sant Feliu de Llobregat, són alguns dels exemples. Visites que es poden combinar amb una variada oferta gastronòmica amb descomptes especials a restaurants seleccionats de la ruta, sense oblidar els mercats de pagès on poder comprar producte de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat, que es celebren al Parc de Can Mercader i al Parc de Torreblanca.

Tota la informació de la campanya la podeu trobar aquí; i per beneficiar-se dels descomptes, només cal seleccionar la promoció que ens interessi i introduir la nostra adreça de correu electrònic per que ens enviïn un correu que, ensenyant des del nostre dispositiu mòbil en l'establiment elegit, permetrà que ens apliquin directament el descompte de la campanya.

El dissabte 18 de juny, el Consorci de Turisme va organitzar una ruta per conèixer part de la #RutadelTram: la primera parada a Cornellà (Ignasi Iglèsias T1 i T2) per visitar el restaurant El Diván de los Sentidos, un restaurant Slow Food, amb aula gastronòmica, on la xef Eva Davó elabora els seus plats amb productes ecològics, de proximitat i de comerç just.


La següent parada va ser al Parc de Torreblanca (T3) on Aura Cultura ens va fer una visita teatralitzada pel jardi d'estil romàtic fet construir pels marquesos de Monistrol al segle XIX; un jardí amb grutes, salts d'aigua, camins amagats i inclús un laberint, on abans s'aixecava el Palau de Torreblanca. La finca que està repartida entre tres municipis, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí i Sant Feliu de Llobregat, va ser famosa pels seus rosers fins la dècada dels setanta del segle passat.
Cada diumenge es celebra un mercat de pagès amb productes del Parc Agrari del Baix Llobregat.


La següent parada ens va portar fins a Sant Feliu de Llobregat per visitar les antigues vivendes del treballadors de Can Bertrand , una colònia industrial on es fabricaven estampats de cotó i teixits de pana des del 1861 i fins al 1961. Inicialment només hi havia una única nau, però amb el temps va esdevenir un conjunt fabril format per sis naus industrials, diferents grups d'habitatges per als treballadors i una escola bressol.


A continuació ens vam dirigir al Palau Falguera, per fer una visita guiada amb Arrels Locals. Construït al segle XVII, té una superfície de 2.800 m2  i  uns jardins que actualment tenen una extensió de 1,5 hectàrees, encara que a la seva època d'esplendor arribaven fins al riu Llobregat.


En aquests jardins es celebra cada any, el mes de maig, i des del 2006, l'Exposició Nacional de Roses. I és que Sant Feliu de Llobregat té una gran tradició roserística: el santfeliuenc Pere Dot va ser l'impulsor de la primera exposició de roses a la ciutat l'any 1928. A l'any 1957 l'exposició va ser declarada Nacional. Aquesta tradició ha fet que la ciutat tingui el sobrenom de "La ciutat de les Roses"; i per fomentar el coneixement d'aquesta flor, símbol de la ciutat, els Amics de les Roses organitzen cada any unes jornades gastronòmiques on els professionals de la cuina santfeliuenca elaboren plats amb roses i altres flors, l'anomenada Cuina de les Roses.

I per finalitzar la ruta i recuperar forces, una degustació de la Cuina de les Roses i de productes de proximitat al restaurant Aire ubicat als jardins del Palau Falguera.


I això ha estat un tastet de tot el que podeu fer amb la #RutadelTram; fins a 45 propostes per a tots els gustos, per gaudir amb el tramvia del Baix Llobregat.

Fem una #RutadelTram aquest cap de setmana?