Iogurt casolà de xocolata

Ja us he parlat més d'una vegada del blog Come conmigo El Blog de Palmira; a banda de que Palmira és un encant de persona i en sap un munt de cuinar, no hi ha cap recepta que hagi fet d'ella que no m'hagi sortit bé, -i n'he fet unes quantes-; també té al blog uns reculls de receptes esplèndids, i resulta que fa uns mesos, vam comprar una iogurtera i encara no havíem passat de la primera fase (o sigui experimentar amb iogurts naturals fins aconseguir una textura que ens fes el pes); un dia ens vam animar a fer iogurt amb melmelada, i vam aconseguir un batuts esplèndids...i fins aquí havien arribat els experiments amb la iogurtera, fins que vaig fer una ullada al recull de receptes de iogurt de Palmira i endevineu quina era la primera recepta del recull?...iogurt de xocolata, és clar? I sabent que les receptes de Palmira no fallen mai, em vaig animar a passar de nivell en la relació amb la meva iogurtera, i aquí teniu la prova fotogràfica de que els iogurts van sortir PERFECTES! D'un color preciós, amb una textura fantàstica i amb un gust a ... xocolata, xocolata!, perquè no es fan amb cacau en pols, sinó amb xocolata per fondre.
Un advertiment però, vigileu quin iogurt blanc feu servir; no feu servir un que tinc un gust molt àcid; la primera vegada, vaig fer servir un de pot de vidre, i quasi em mata el gust de la xocolata; així que, quan destapeu el iogurt, si desprèn molta olor àcida, descarteu-lo i feu servir una altra marca.


Ingredients per 6 iogurts:
  • 850ml de llet sencera
  • 200g de xocolata per fondre 62% cacau 
  • 6 cullerades de sucre blanc
  • 1 cullerada de Maizena
  • 1 iogurt natural 
Tallem primer la xocolata a trossos o bé fem servir gotes de xocolata per fondre, i les posem en una cassola amb 800 ml de llet, a foc suau, remenant constantment fins que la xocolata es fongui i s'hagi barrejat totalment amb la llet; a continuació, afegim el sucre i el mesclem fins que es desfaci totalment.

També desfem la Maizena en els 50ml de llet restants, i quan no hagi quedat cap grumoll, la mesclem amb la xocolata amb llet. Tornem a posar la cassola a foc suau i remenem sense parar fins que el líquid tingui un color homogeni; aquest pas és molt important, perquè si no remenem bé, els diferents components de la xocolata es separaran durant la fermentació i el iogurt quedarà "a capes"; quan comenci a espessir una mica, retirem la crema del foc i, sense esperar a que es refredi, la tapem amb film transparent, tocant el líquid, i deixem que refredi a temperatura ambient.

Posem el iogurt natural en un bol i anem abocant poc a poc la llet amb xocolata, una vegada s'hagi refredat, remenant fins que s'integrin bé tots els ingredients. Repartim la crema entre els gotets de la iogurtera i la posem en marxa entre 9/12 hores - jo els vaig tenir 14 hores-. Una vegada s'hagin refredat, els fiquem al frigorífic unes quatre hores més abans de devorar-los. Us encantaran aquests iogurts pel seu intens gust a xocolata!