Un advertiment però, vigileu quin iogurt blanc feu servir; no feu servir un que tinc un gust molt àcid; la primera vegada, vaig fer servir un de pot de vidre, i quasi em mata el gust de la xocolata; així que, quan destapeu el iogurt, si desprèn molta olor àcida, descarteu-lo i feu servir una altra marca.
Ingredients per 6 iogurts:
- 850ml de llet sencera
- 200g de xocolata per fondre 62% cacau
- 6 cullerades de sucre blanc
- 1 cullerada de Maizena
- 1 iogurt natural
Tallem primer la xocolata a trossos o bé fem servir gotes de xocolata per fondre, i les posem en una cassola amb 800 ml de llet, a foc suau, remenant constantment fins que la xocolata es fongui i s'hagi barrejat totalment amb la llet; a continuació, afegim el sucre i el mesclem fins que es desfaci totalment.
També desfem la Maizena en els 50ml de llet restants, i quan no hagi quedat cap grumoll, la mesclem amb la xocolata amb llet. Tornem a posar la cassola a foc suau i remenem sense parar fins que el líquid tingui un color homogeni; aquest pas és molt important, perquè si no remenem bé, els diferents components de la xocolata es separaran durant la fermentació i el iogurt quedarà "a capes"; quan comenci a espessir una mica, retirem la crema del foc i, sense esperar a que es refredi, la tapem amb film transparent, tocant el líquid, i deixem que refredi a temperatura ambient.
Posem el iogurt natural en un bol i anem abocant poc a poc la llet amb xocolata, una vegada s'hagi refredat, remenant fins que s'integrin bé tots els ingredients. Repartim la crema entre els gotets de la iogurtera i la posem en marxa entre 9/12 hores - jo els vaig tenir 14 hores-. Una vegada s'hagin refredat, els fiquem al frigorífic unes quatre hores més abans de devorar-los. Us encantaran aquests iogurts pel seu intens gust a xocolata!
Posem el iogurt natural en un bol i anem abocant poc a poc la llet amb xocolata, una vegada s'hagi refredat, remenant fins que s'integrin bé tots els ingredients. Repartim la crema entre els gotets de la iogurtera i la posem en marxa entre 9/12 hores - jo els vaig tenir 14 hores-. Una vegada s'hagin refredat, els fiquem al frigorífic unes quatre hores més abans de devorar-los. Us encantaran aquests iogurts pel seu intens gust a xocolata!
Quina alegria!! Fa temps que ningú m'havia dit que era un encant :o) El secret d'aquests iogurts està en fer servir xocolata de dabò... el seu aroma no té res a veure, això si una mica de paciència si que es necessita per deixar refredar la barreja abans de fer els iogurts!!
ResponEliminaI el més important: m'alegro que els iogurts us hagin agradat i hagin surtit genials!!!! sempre són un éxit amb els invitats!
Moltes gràcies pels enllaços maca!
I ja saps, que no et faci por la iogurtera!!!
Petons
Palmira
Ja em passat a una altre nivell amb la iogurtera....ara a continuar experimentant!!
EliminaSegur que van volar!! si jo els tinc a prop segur que no duren... petons
ResponEliminaNo has de patir per la data de caducitat, no? desapareixen ben ràpid!
EliminaAquests els haig de provar ja!!!! Iogurt i de xoco...a casa irresistible!!! Petonarros!
ResponEliminaperò de xocolata, xocolata...te'ls ben recomano!!
EliminaFa dies que tinc aparcada la iogurtera... però estic disposada a treure-li la pols per provar aquests iogurts de xoco, pintassa!!! petonets ;)
ResponEliminaLes receptes de Palmira no fallen mai, i a més té un recull fantàstic de receptes de iogurt que no et pots perdre!
EliminaM'encanten!!! Ja els provaré de fer, perquè a mi em passa com a tu...no surto del iogurt natural!
ResponEliminaQue vagi bé! Clara
JO m'he llençat a l'aventura (encara que ja sabia que la recepta de Palmira sortiria bé segur)!!
EliminaJO m'he llençat a l'aventura (encara que ja sabia que la recepta de Palmira sortiria bé segur)!!
Elimina