Pizza vegetal: base de pizza de coliflor.

Amb aquesta recepta de pizza vegetal, en l'ampli sentit de la paraula, podreu sopar sempre que volgueu pizza a casa, sense tenir mala consciència. La base de la pizza s'elabora bàsicament amb coliflor ratllada, blanca o morada, encara que també podeu fer servir bròquil, formatge ratllat tipus parmesà o grana padano i una clara d'ou. I no, no arrufeu el nas, perquè el gust del bròquil o de la coliflor és imperceptible; de fet, el que determina el gust de la pizza són els ingredients que poseu per sobre.

Us porto dos idees ben senzilles per animar-vos a provar aquesta pizza vegetal, una pizza de mozarella i salsa al pesto i una de calçots i salsa romesco. Però primer anem per la recepta de la base de pizza de coliflor, per a dues persones:


Ingredients:

  • 300 grams de coliflor o bròquil ratllat
  • 50 grams de formatge ratllat tipus parmesà o grana padano
  • una clara d'ou
  • sal, pebre blanc o herbes aromàtiques, al vostre gust

Encenem el forn a 200º.

Ratllem la coliflor i la posem en un bol, el tapem amb film transparent i el posem al microones a potència màxima durant cinc minuts. Passat aquest temps, traiem el film transparent i esperem a que es refredi una mica, abans d'esprémer la coliflor amb les mans per que deixi anar l'excés d'aigua. Tornem a posar la coliflor ratllada al bol i li afegim el formatge ratllat. Mesclem els dos ingredients i afegim una mica del sal i pebre blanc, vigilant que aquest tipus de formatge ja és una mica salat. Per últim aboquem la clara d'ou i la barregem amb la resta d'ingredients.

Aboquem la barreja sobre una safata per anar al forn, prèviament folrada amb paper de forn, i li donem forma rodona, prement-la bé per deixa la base prou compacta. L'enfornem 20 minuts. Passat aquest temps, la traiem del forn i repartim per sobre els ingredients que vulguem, i la tornem a enfornar entre 10-15 minuts, fins que el formatge s'hagi daurat.

Per la pizza de mozzarella i salsa al pesto necessitareu formatge tipus mozzarella ratllat, salsa al pesto i tomàquets xerry.

Per la pizza de calçots amb salsa romesco, calçots escalivats, salsa romesco, formatge emmental i herbes aromàtiques.