Sorbet de llimona a la menta

Feia unes setmanes que un amic bloguer m'havia regalat unes llimones conreades al seu poble, unes llimones precioses, sense cap tipus de tractament, que al tallar-les feien una olor impressionant. Des de que les vaig veure que vaig pensar en fer alguna cosa especial amb elles, i buscant unes postres per un dinar especial vaig trobar la recepta del sorbet de llimona a l'alfàbrega del llibre Helados, sorbetes y otros de l'Editorial NGV dels qual ja us vaig parlar a l'estiu. M'agrada l'alfàbrega però té un gust massa potent per a mi i més per una recepta dolça, així que vaig decidir substituir-la per la menta. Menta i llimona, un tàndem que no falla mai, ideal com a postres després d'un plat de peix. Era també el meu primer sorbet des de que tinc gelatera a casa, i sincerament no serà l'últim, saludable i poc calòric. A més la recepta es pot fer amb gelatera o sense.

Per a 4 persones:
  • 125 grams de sucre
  • 2 llimones grans ecològiques o de pagès (necessitarem 200 ml de suc de llimona)
  • 10 fulles de menta o alfàbrega
  • 1 clara d'ou
  • un pessic de sal 
Si teniu gelatera recordeu de posar el recipient el dia abans al congelador.

En un cassó, i a foc fluix, posem el sucre amb 250 ml d'aigua -us recomano que sigui aigua mineral, per evitar qualsevol gust a clor de l'aigua de l'aixeta- i la pell d'una de les llimones - que prèviament haurem rentat i eliminat la part blanca que amargueja- i remenem constantment fins que el sucre es dissolgui, uns cinc minuts. Respecte a les llimones, intenteu que siguin ecològiques o de pagès, que no estiguin tractades químicament, i en cas de dubte, netegeu-les amb aigua calenta i amb un raspallet. Quan hagin passat els cinc minuts, retirem del foc i deixem refredar.

Per altra banda, exprimim les llimones, colem el suc, i el mesclem amb l'almívar. Retem les fulles de menta, les assequem amb paper de cuina i les tallem ben petites per abocar-les després al suc de llimona. Per últim, batem a ma la clara d'ou fins que comenci a fer escuma i la mesclem amb la resta d'ingredients. Engeguem la gelatera, i aboquem el líquid amb compte i poc a poc, i la deixem treballar durant uns 30 minuts. Després posem el sorbet en un tupper i amb una forquilla el remenem bé abans de ficar-lo al congelador, si és que no el mengem al moment.

Si no tenim gelatera, una vegada barrejats tots els ingredients, els fiquem en un tupper al congelador durant unes tres hores, vigilant que no es congeli completament; aleshores el traiem del congelador, i amb una forquilla el remenem bé fins que quedi amb una textura molt fina; aleshores el tornem a ficar al congelador mínim sis hores més.

Recordeu treure'l del congelador 5-10 minuts abans de servir.