Pasta al forn amb espinacs i mató

Aquest Nadal vam anar a la Fira de Consum Responsable, i vam trobar un estand que venia productes de l'Horta de Santa Clara, un projecte de producció hortícola i social de verdures i hortalisses ecològiques que es conreen als terrenys del monestir de Santa Clara de Fortià, a l'Alt Empordà, amb l'objectiu de generar i consolidar llocs de treball per a persones amb discapacitat, i vam comprar entre altres coses, una confitura picant de tomacó i ceba de figueres tan bona que era per menjar-la a cullerades. I amb ella vaig preparar aquest fantàstic plat de pasta, que a casa va tenir un èxit rotund!

Ingredients per a dos persones:
  • 160 grams de macarrons o penne rigate
  • 150 grams de mató Cadí
  • 60 ml de llet sencera o semi
  • 50 grams de formatge manxec o parmesà ratllat
  • 100 grams formatge mozzarella ratllat
  • 25-50 grams d'espinacs crus (segons us agradin més o menys els espinacs)
  • 3 cullerades de confitura picant de tomacó i ceba de figueres d'Horta Santa Clara o confitura de tomàquet o simplement salsa de tomàquet
  • un pessic de nou moscada
  • sal i pebre blanc mòlt
  • herbes de Subirats o romaní
Posem l'aigua amb sal a bullir per coure la pasta, seguint les instruccions del fabricant, i encenem el forn a 180º, dalt i baix.

En un bol barregem el mató, la llet i el formatge ratllat; afegim un pessic de nou moscada, sal i pebre blanc mòlt; us aconsello primer posar un pessic de cada ingredient, barrejar bé els ingredients, tastar-los i anar afegint condiments segons el vostre gust. Quan la pasta estigui al dente, l'escorrem i en un bol la barregem amb la salsa de mató; a continuació, afegim les cullerades de confitura de tomàquet i mesclem bé;  afegim les fulles d'espinacs crues tallades en tires petites. Quan tinguem tots els ingredients ben mesclats, aboquem la pasta en una safata per anar al forn i la cobrim amb la mozzarella ratllada i l'empolsinem amb una mica d'herbes aromàtiques. La posem al forn entre 10-15 minuts, fins que el formatge s'hagi gratinat, i servim d'immediat.