Pannacotta de mató amb gelea de pètals de rosa

Intentar elegir una sola recepta del blog amfitrió d'aquest mes del repte del Blog al Plat ha estat gairebé missió impossible. La meva llista de receptes pendents de fer ha augmentat considerablement després d'haver passejat pel blog, Dulces Bocados; però a l'hora d'elegir una recepta per participar al repte he elegit una que jo definiria com a bàsica, una senzilla i deliciosa panna cotta de ricotta, una recepta súper senzilla ideal per combinar amb melmelades o gelees. Com ja us he explicat en alguna ocasió, m'encanta descobrir noves melmelades: si en una fira hi ha una parada de melmelades, allà que m'hi trobareu; però quan la tens a casa, has de pensar amb que maridar-les, i aquesta panna cotta de Dulces Bocados és perfecta per això. A la recepta original la panna cotta es marida amb una salsa de gerds i roses; jo l'he acompanyada amb una espectacular gelea de pètals de rosa d' Al pot petit hi ha, que vaig comprar fa uns mesos a Argençola. També he decidit substituir la ricotta per mató del Cadí, que vaig descobrir gràcies a la trobada bloguera que va organitzar Montse de La cuina de Mussola.
Ingredients per a 4 persones:
  • 200 grams de mató Cadí
  • 200 grams de nata 35%MG d'ATO
  • 2 fulles de gelatina
  • 50 grams de sucre
  • melmelada o gelea del vostre gust
Res tan senzill com posar la gelatina amb aigua freda durant 10 minuts per que s'hidrati. A banda, barregem el mató amb el sucre i quasi tota la nata, excepte una petita quantitat que reservarem per desfer la gelatina. Passat els 10 minuts, escorrem bé la gelatina i l'aboquem en un recipient amb la nata que hem reservat per desfer-la; jo el que he fet és ficar el recipient uns segons al microones i amb l'escalfor la gelatina s'ha desfet, i després el que he fet ha estat remenar una mica el líquid abans de mesclar-lo amb el mató; tornem a barrejar bé els ingredients i els repartim en motlles individuals i els fiquem al frigorífic tota la nit per que cualli la panna cotta. Al dia següent els desmotllem i servim la panna cotta acompanyada de la melmelada que hàgiu triat.

No us oblideu de fer una ullada a la llista de participant del repte i si no ho heu fet encara, animeu-vos a participar l'any vinent en el repte que organitza el blog Destapant Cassoles; descobrireu de la ma de la Mercè blogs culinaris que us encantaran.

Joaquina ha dit...

Molt bona proposta!! una pannacotta molt delicada.. m´agrada!!!

mercè ha dit...

QUIN POSTRE TAN DELICAT I FI!. Es veritat, el mon de les melmelades és inesgotable i les pannacotes van molt be per probar-les!. Gracies per participar, com sempre!, i BONES FESTES!!!

Miquel ha dit...

No eres la única que cuando vemos recetas de Carmen nuestra lista de pendientes aumenta considerablemente.Una fantástica pannacotta que con el queso Cadi aun es mucho mejor sin duda alguna.
Aprovecho para desearte unas felices Fiestas
Bss

Mònica Tarradellas ha dit...

Ho faré aq Festes...quina receota més fàcil i genial!!!

La Cuina de l'Olga ha dit...

UUuaaauuuu! Quina recepta! Jo no la podré fer a casa meva....però friso per tastar-la!
Petonets,
Olga

Unknown ha dit...

Unes postres molt bones!i amb aquedta gelea de pétals de rosa, postres de festa!! Bon Nadal i Bon Any!!

Unknown ha dit...

Unes postres molt bones!i amb aquedta gelea de pétals de rosa, postres de festa!! Bon Nadal i Bon Any!!

Eva ha dit...

Ostres, una recepta força fàcil i ideal per a rematar un dinar d'aquestes festes!! hauré de buscar aquesta gelea de pètals de rosa, segur que vas triomfar! Bones festes parella!

Anna Pigarda ha dit...

Molt suau, que combina a la perfecció amb diferents tipus de melmelades i gelees.

Anna Pigarda ha dit...

Bones festes i esperem que Del Blog al Plat continuï l'any vinent.

Anna Pigarda ha dit...

Igualmente! I sí, si podemos cocinar con productos de calidad, tenemos asegurado casi al 100% del éxito en cualquier receta.

Anna Pigarda ha dit...

Segur que li donaràs el teu toc personal i serà deliciós!

Anna Pigarda ha dit...

A casa ens ha agradat molt; la repetirem, segur!

Anna Pigarda ha dit...

Les gelees d'Al pot petit són totes espectaculars!

Anna Pigarda ha dit...

Igualment, Eva! Va ser tot un èxit! Ara tinc una gelea de vi que tinc ganes de tastar amb aquesta panna cotta. A veure que tal marida!

Bruixes a la cuina ha dit...

Fa molt bona pinta Anna! Serà qüestió de fer-la un dia d'aquests :)