1ª Fira de Consum responsable i Mercat de Nadal de productes alimentaris de proximitat a Barcelona

Fins el 4 de gener està instal·lada a la Plaça Catalunya de la ciutat de Barcelona, la 1ª Fira de consum responsable (Economia Social i Solidària) organitzada pel comissionat d'Economia Cooperativa, Social i Solidària i de Consum de l'Ajuntament de Barcelona. L'objectiu de la fira és donar a conèixer l'existència de productes, serveis i activitats realitzades per empreses i entitats que promouen un consum responsable i de proximitat. Aquestes entitats aposten per una economia social i solidària ja que la majoria desenvolupen projectes de contingut social com la reinserció de persones amb risc d'exclusió social;  a més són projectes arrelats al territori i respectuosos amb el medi ambient, que aposten per una economia solidària que promogui la participació i el cooperativisme i la igualtat d'oportunitat per a tots.

Trobareu cooperatives d'oci i turisme responsable i de proximitat, de formació, de producció d'energies renovables i de serveis telefònics i d'accés a internet; d'habitatge o de literatura crítica. També trobareu entitats que aposten pel consum solidari i l'slow food -productes bons, nets i justos-. I és que unes de les activitats de la 1ªFira de Consum Responsable és el Mercat de Nadal de productes alimentaris de proximitat, organitzat pel Mercat de la Terra Slow Food Barcelona i el Mercat de Pagès. El projecte neix amb l’objectiu de posar en valor els productes agroalimentaris de proximitat comprant-los directament als seus productors i donant a conèixer el seu valor gastronòmic amb un tast de diferents restauradors implicats amb el moviment Slow Food Km0.


Entre molts dels productes alimentaris que trobareu al Mercat, hi han els formatges de Muntanyola i els vins d'Urpina elaborats per la Fundació Ampans, els vins de la Cooperativa L'Olivera i les galetes d' El Rosal o els productes del mar de La factoria del mar, i els patés vegetals i les cremes de l'Horta de Santa Clara, un projecte de producció hortícola i social de verdures i hortalisses ecològiques als terrenys del Monestir de Santa Clara de Fortià, respectuós amb el medi ambient i que genera llocs de treball per a persones amb discapacitat i en risc d'exclusió social.

Comprant a la Fira estarem ajudant a fer sostenibles projectes socials que repercuteixen en el nostre territori i contribuint a mantenir una xarxa de productors agroalimentaris que aposten per un producte de qualitat i respectuós amb el medi ambient.


Informeu-vos dels horaris aquí.