De receptes de pastís de formatge n'hi ha per tots els gustos i per tots els ingredients: amb iogurt, amb llet, amb formatge fresc tipus Philadelphia, amb ricotta, amb mascarpone, inclús amb formatge de cabra; la recepta original pórta ricotta, mozarella i parmesà, encara que jo he substituït la ricotta per mató de Cadí i no he posat parmesà perquè he pensat que tindria un gust massa fort a formatge i a mi m'agraden els pastissos de gust suau i dolç. També trobareu receptes de pastís que es fan amb una massa a la base, com la del repte d'avui que pórta una base de massa quebrada, i d'altres que no en porten. Jo és la primera vegada que la faig d'aquesta manera i m'ha agradat molt, perquè la massa de la base li dóna textura i sabor. Aquí podreu veure la recepta original; jo li he fet uns petits canvis, i m'ha sortit un pastís de formatge deliciós, cremós i de gust suau, que repetiré segur.
Ingredients per la base:
- 200 grams de farina fluixa
- 100 grams de sucre
- 2 ous
- 110 grams de mantega freda
- 380 grams de mató Cadí o formatge ricotta
- 1 mozarella
- 2 ous
- 100 grams de sucre
- 50 grams de panses
- un parell de cullerades de vi moscatell
Encenem el forn a 180º dalt i baix
En un bol posem les panses amb el vi. En un altre bol barregem el mató, la mozarella, els dos ous i el sucre amb una batedora de varetes o amb una batedora normal, just per que es mesclin bé tots els ingredients.
Quan el forn estigui a punt, traiem del frigorífic el motlle, repartim per sobre les panses ben escorregudes, i aboquem la crema per sobre. El fiquem al forn durant 45 minuts. Abans de treure'l, punxem-lo amb un escuradents, i si surt net, el pastís està fet. Deixeu-lo refredar abans de guardar-lo al frigorífic. I enrecordeu-vos del treure'l del frigorífic una estona abans de servir-lo.
Gracias por participar de nuevo! Se te echaba de menos! Te sorprenderia saber que el parmesano no se nota tanto, a mi precisamente es lo que me llamaba la atencion de esta tarta de queso, la mezcla de quesos. Un besito guapa
ResponSuprimeixEntonces lo probaré en la próxima tarta que haga! Encantada de estar de nuevo en el reto CRI.!
Suprimeix
ResponSuprimeixAnna; Un bon pastís de formatge, original i amb molts típus a la vegada.
Salutacions Anna¡¡ :O)
La veritat és que ens ha agradat molt! I la massa de la base li dóna molt de gust. Una abraçada!
SuprimeixLLàstima que a casa no puc fer aquest tipus de pastissos.....no agraden gens! Amb lo que m'agraden a mi!!!! Aquest teu és impressionant!
ResponSuprimeixPetons,
Olga
Sóc una súper fan dels pastissos de formatge! i així amb panses... què bo, ja vaig provar-les al sernik polonès i va ser deliciós, segur que el teu també! un petó!
ResponSuprimeixSe ve deliciosa con las modificaciones que le has hecho, las pasas y el moscatel deben darle un gusto muy delicioso y especial. Se ve magnífica!! Yo si le he puesto el parmesano y no se siente tanto como uno piensa, por si te quieres animar a hacerla de nuevo (que yo si que la repito porque me encantó) lo que no le puse fue la pimienta, no me atreví jajaja
ResponSuprimeixBesitos!!