Gelat de llimona dolça i iogurt

Remenant entre els prestatges d'una llibreria vaig trobar el llibre, Helados, sorbetes y otros de l'Editorial NGV, el vaig fullejar i no vaig trobar recepta que no m'agradés. Si això ho diu una llaminera com jo, algú podria pensar que el meu criteri no és gaire objectiu, però si us anomeno algunes de les receptes del llibre, com el gelat de cafè i ricotta, el de préssec i maracuià, el de taronja al Cointreau o el de menta amb xarop d'auró...no em negareu que no us venen ganes de fer-li una ullada! També hi trobareu receptes de sorbets, de granissats i de parfaits, unes postres gelades fetes amb una base de merenga o crema de llet, i el més important, totes les receptes estan explicades per fer-les sense gelatera.

Com més d'una ja haurà sospitat, el trending topic del blog d'aquest estiu seran els gelats, i és que s'han ajuntat la il·lusió que m'ha fet tenir gelatera aquest any a casa, que fa una calor terrible i que sóc una llépola, o sigui que us demano paciència que ja arribarà la tardor...!

Avui he elegit un gelat de llima i iogurt, suau, deliciós i refrescant. Desitjo que us agradi!
Ingredients per a 4 persones:
  • 2 llimones dolces (llima)
  • 250 grams de iogurt natural La Fageda
  • 250 grams de formatge cremós tipus Philadelphia
  • 150 ml de llet semidesnata o sencera
  • 80 grams de sucre
  • un parell de culleretes de sucre vainillat
Netegem les llimes amb aigua calenta i, si pot ser, amb un raspallet per deixar la pell ben neta; les assequem, ratllem la pell ben fina i després les expremem i reservem el suc. En un bol mesclem amb l'ajuda d'una batedora la resta d'ingredients, afegint al final la ratlladura de les llimones dolces i el seu suc. Passem la crema a la gelatera -seguint prèviament les instruccions del fabricant- i la posem en marxa uns 30 minuts. Passat aquest temps posem el gelat en un recipient tancat i el fiquem al congelador un mínim de dues hores. Traiem el gelat del congelador una estona abans de consumir-lo.

Si no tenim gelatera, cap problema, posem la crema en un bol i el fiquem al congelador. Quan hagi passat una hora, remenem molt bé la crema amb una forquilla, per trencar els cristalls de gel, i el tornem a ficar al congelador com a mínim 4 hores més.