Slow Mov al barri de Gràcia

Al barri de Gràcia hi ha un racó molt especial que batega al ritme de l'Slow Mov.

La idea va començar amb un blog, però avui en dia s'ha convertit en quelcom més: un espai que serveix d'aparador a artesans per donar a conèixer els seus productes i la seva manera de treballar, i un lloc on descobrir maneres de fer i de viure més Slow perquè, malgrat el ritme frenètic de la major part de la nostra societat, hi ha una altre manera de fer les coses, i la Carmen, l'Astrid i la Nàdia, i la resta de col·laboradors que s'han anat afegint al projecte, ens ho volen donar a conèixer.

En aquell blog, informaven sobre els principis del moviment Slow i les iniciatives que s'estaven duent a terme arreu. També volien crear una xarxa de professionals que treballessin segons els principis del moviment i donar-los visibilitat a les xarxes socials. Aquestes persones treballen fent prevaler la qualitat sobre la quantitat, respectant els temps de la natura, fent les coses artesanalment i col.laborant entre ells; però moltes vegades no es coneix la seva tasca, manca una connexió entre els artesans o movers i la gent de ciutat. Slow Mov és un lloc que promociona aquestes iniciatives, perquè cal donar valor a aquesta manera de treballar i a la qualitat del seus productes. Aquesta és l'objecte d'Slow Mov: apropar els productors i els productes artesans al consumidor, i també donar a conèixer activitats relacionades amb el moviment Slow: presentació de productors, tasts de productes, celebració d'events com la cerimónia del té xinès, o un taller de cuina d'aprofitament...són activitats per ensenyar-nos una manera diferent de fer les coses, respectant uns temps que el nostre ritme de vida ens ha fet perdre en pro d'una major productivitat. Tan simple i tan complicat com conscienciar a les persones que es pot viure d'una manera diferent, a una altra velocitat.

Al local d'Slow Mov es vol recrear també la idea del "colmado " adaptat als nostre temps. Aquells petits comerços locals, on anaves a comprar amb confiança i que servia de punt de trobada dels veïns. Un vincle social que ha desaparegut amb la pèrdua del comerç local, i que Slow Mov reivindica i vol recuperar, com el fet de conèixer el producte que estàs venent i transmetre aquest valor afegir al consumidor. Al "colmado" hi trobem una selecció de productes artesanals com farines, vins, melmelades, olis, herbes aromàtiques... i producte fresc comercialitzat mitjançant La Colmena, una xarxa de consum responsable que va néixer a França i que s'està estenent per Catalunya; una xarxa que vol facilitar el consum directe sense obligatorietat de comanda mínima ni compromís de consum a curt o mig plaç, on només cal acceptar el ritme en que la natura elabora els seus productes.

I pels cafeters, Slow Mov serà el vostre paradís, ja que torren cafè importat de diferents paisos productors segons cada època de l'any, i que es compra directament a petits productors. Periòdicament es fan degustacions de cafè, on es pot descobrir una mica més d'aquest món, força desconegut per la majoria de nosaltres.

Tota la informació sobre les activitats que es duen a terme a Slow Mov, la trobareu aquí. Si esteu per Barcelona, apropeu-vos fins a carrer Luis Antúnez, n.18, al barri de Gràcia, i coneixereu a les persones que treballen dia a dia per ensenyar-nos que hi ha una altra manera de fer les coses...