Smoothie de pinya i coco

Com es nota que la calor "apreta": blogs plens de receptes de gelats, sucs, batuts,...Fins i tot jo m'he estrenat aquest estiu penjant un parell de receptes de gelats i ara una d'smoothies. Pel que he llegit per Internet, un smoothie és una beguda refrescant més densa que un batut feta amb una o més fruites congelades -encara que també es poden fer amb fruita fresca afegint glaçons a la preparació-, i que pot portar iogurt i/o llet de vaca o vegetal. L'ideal és preparar-lo en una batedora de vas a velocitat baixa per que tots els ingredients s'integrin bé sense afegir massa aire a la preparació.

I abans d'explicar-vos la recepta, que no té cap misteri, cercant per Internet la manera de dir correctament que el calor apreta, he trobat l'expressió força coneguda de que fa un sol de justícia, i també he trobat una més divertida que intentaré adoptar d'ara endavant, i és que quan fa un sol que crema es cul a ses llebres més hi val prendre-s'ho amb sentit de l'humor.

Ingredients per dos gots grans:
  • 250 grams de pinya congelada a trossos
  • 2 iogurts de coco
  • llet semidesnatada - la mida d'un envàs de iogurt
  • coco ratllat (opcional)
  • sucre o mel (opcional)
Posem el dia abans la pinya natural tallada en trossos al congelador, repartits ben plans dintre d'una bossa per que no s'amunteguin.

Al dia següent muntem la batedora de vas i aboquem dintre la pinya a trossos congelada, els dos iogurts de coco i la llet semi-desnatada i ho batem tot a velocitat baixa durant uns minuts. Podeu afegir més llet si trobeu que la textura és poc líquida pel vostre gust; també us recomano tasteu la beguda per si voleu que sigui més dolça afegint sucre o mel. Serviu de seguida, i decoreu amb coco ratllat. Jo volia fer-ho però entre les fotos i les ganes que tenia de beure'm l'smoothie no he tingut temps de posar-li.