Cheesecake salat d'espàrrecs verds

Coneixeu el blog, Come conmigo, el blog de Palmira? Fa uns mesos, navegant per Internet, vaig tenir la sort de trobar-lo i des d'aleshores que el segueixo. Trobareu un munt de receptes sanes, equilibrades, saboroses, i molt casolanes. I si teniu qualsevol dubte, Palmira, que és un encant, respondrà qualsevol pregunta que li volgueu fer al respecte.

L'altra dia em vaig trobar amb aquesta deliciosa recepta de cheesecake salat i com tenia tots el ingredients a la cuina, la vaig fer en un moment. El resultat? Crec que la foto és prou explícita, oi? És un pastís salat deliciós.

Vaig fer servir motlles metàl·lics individuals de 10 cm però són massa grans pel meu gust, per això us recomano fer servir de 8 cm màxim. Em van sortir tres unitats, dos més altes i una més baixa, perquè li vaig posar menys quantitat de crema. Pel meu gust, estaven més bons els  cheesecakes més alts, -també són més fotogènics-; a més, com vaig fer servir galetes salades, tipus aperitiu, en el cheescake més petit es notava massa el gust salat de les galetes, en canvi en els cheescakes més alts, al haver-hi més crema el punt salat de les galetes queda més equilibrat. També us recomano fer servir paper de forn per folrar els motlles, així serà més fàcil desemmotllar-los. Aquí teniu la recepta original; jo he substituït el formatge ricotta per mató de Cadí.

Ingredients:
  • 200 grams de mató Cadí
  • 200 grams de mascarpone
  • 2 ous mitjans
  • 1 dotzena d'espàrrecs verds
  • oli d'oliva
  • sal i pebre blanc
  • 80 grams de galetes salades
  • 40 grams de mantega
Posem el forn a 175º amb ventilador.

Primer, fiquem les galetes en una bossa, la tanquem i les esmicolem passant per sobre la bossa un corró; després les posem en un bol i afegim la mantega que haurem fos al microones. Barregem els dos ingredients fins aconseguir una textura sorrenca; aleshores repartim la massa entre els motlles, prèviament folrats amb paper de forn i disposats sobre una safata per anar al forn, i amb l'ajuda d'un got premem les galetes esmicolades per que la base quedi compacta.

Netegem els espàrrecs, tallem la punta i la reservem; la resta dels espàrrecs els tallem ben petits i els saltegem en una paella amb una mica d'oli fins que estiguin tendres; aleshores els reserven, i saltegem en la mateixa paella les puntes dels espàrrecs, un parell de minuts, per que quedin cruixents. Mentre es refreden, en una altra bol, i amb l'ajuda d'una batedora de varetes, barregem el mató i el mascarpone, i després afegim els ous i salpebrem.

Repartim aproximadament la meitat de la crema entre els motlles; posem per sobre la crema els espàrrecs tallats, excepte les puntes, i després acabem de repartir la resta de la crema per sobre, i ho fiquem al forn. Trigaran a fer-se entre 45-60 minuts, depenent del forn. Us aconsello que els aneu controlant a partir dels 30 minuts. Punxeu-los amb un escuradents, i quan surti net, estaran fets. Es poden servir tebis o freds. Decoreu-los amb les puntes del espàrrecs quan els aneu a servir.

Espero que us agradi, i sobretot que no us perdeu de visitar el blog de Palmira, us encantarà, segur!