La Fageda presenta una nova família de melmelades

Fa poc dies llegia que a La Fageda no treballen per fer iogurt, sinó que fan iogurt per donar feina. Amb les melmelades la història es repeteix, a La Fageda fan melmelades per donar feina. Amb la crisi del sector forestal i una davallada dràstica dels preus del mercat de reforestació, La Fageda es va veure obligada a tancar el seu viver forestal que donava feina a una vintena de persones.

Així, a finals de 2012, va ser quan es va iniciar el projecte d'elaboració de melmelades per a maridar, que ha quedat culminat amb la família presentada ahir. Aquest nou projecte ha servit per poder mantenir 22 llocs de treball, 18 dels quals són per a persones amb certificat de discapacitat. Són les persones que fins aquell moment treballaven al viver forestal.

Amb la nova família de melmelades per a maridatges presentada ahir, La Fageda suma un total de 16 varietats agrupades en quatre famílies. Aquesta nova família està pensada per maridar amb arrossos, pastes i amanides i es composa de quatre noves melmelades:
  • Melmelada de samfaina: Una combinació molt mediterrània a base de ceba, pebrot, albergínia, carbassó, tomàquet, sal i pebre.
  • Melmelada de carbassó: Elaborada amb més d'un 80% de carbassó natural. Per potenciar el sabor, s'hi afegeix cúrcuma i pebre. El conjunt resulta en una textura i qualitat sorprenents.
  • Melmelada de ceba i bolets: A base de ceba, pebrot, xampinyons i moixernons. Aquests darrers confereixen a aquesta melmelada un aroma únic.
  • Melmelada de fruites d'estiu: Per recordar els aromes frescos, s'elabora a base de meló, grosella i nectarina. En ser una mica més líquida és ideal per a una bona amanida.
Per elaborar les melmelades, es fa servir fruites i verdures de proximitat i qualitat. Part de la producció s'obté a la seva pròpia horta, en mig del parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. La resta de productes són de proximitat i, sempre que és possible, procedeixen d'altres centres especials de treball.


La presentació es va fer a la mítica Granja Viader, oberta fa 150 anys al carrer Xuclà de Barcelona on ens varem reunir bloguers, periodistes i seguidors de La Fageda. Allà va ser on l'any 1931 va néixer Cacaolat. La xef de La Fageda, Neus Rabionet, ens va presentar uns interessants maridatges amb diferents melmelades. Us animem a visitar la web especial on s'ofereixen un munt de propostes de maridatges, entre les que trobareu algunes que hem preparat des de Retalls de Cuina.