Fa molt de temps que segueixo el blog, Memòries d'una cuinera. Cada mes proposa de fer una recepta sobre un ingredient en concret, com les hamburgueses o bé l'adaptació d'una recepta, com els panellets o, aquest mes, l'escalivada. Us recomano, si no ho heu fet encara, que feu una ullada a les seves recopilacions de receptes, són fantàstiques. Pots trobar des de les versions més clàssiques a les més innovadores. Tot un luxe!
La recepta és molt fàcil de fer, i com us deia molt saludable, ideal per provar per primera vegada la quinoa.
Ingredients per a dues persones:
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot groc
- 1 ceba
- oli d'oliva verge extra
- 50 grams de quinoa Eco Cesta
- 150 grams d'aigua
- 100 grams de formatge feta
- orenga
- pebre blanc
- sal
Encenem el forn a 200º
Quan hagi arribat a la seva temperatura, posem sobre una safata per anar al forn els dos pebrots sencers i la ceba pelada. Els hi posem per sobre un rajolí d'oli d'oliva i finquem la safata al forn 40 minuts -gireu de tant en tant les peces per que es facin de manera uniforme-. Passat aquest temps, posem els pebrots i la ceba sobre un plat, amb la mica de líquid que hagin deixat anat mentre estaven al forn, i ho tapem tot amb paper d'alumini durant uns 10 minuts, perquè així serà més fàcil treure'ls la pell.
Retirem el paper d'alumini, treiem la pell i les llavors als pebrots i els tallem a tires; la ceba la tallem per la meitat i després verticalment. Salpebrem, afegim un bon rajolí d'oli d'oliva i ho barregem tot amb la mica de suc que hagi quedat de l'enfornat.
Per altra banda, agafem la quinoa i l'esbandim una mica sota l'aixeta – jo he fet servir la marca Eco Cesta que venen al Carrefour, i aquesta ja ve rentada, però si feu servir altres marques i no especifiquen res a l'embalatge, renteu-la varies vegades sota l'aixeta-. La poseu en una cassola amb 150 grams d'aigua i la fer bullir 15 minuts. Estarà cuita quan veieu que transparenta i que es desprèn una mena de fil blanc dels grans; haurà absorbit tota l'aigua o quasi. En cas de dubte, us recomano que la tasteu. Jo la faig al dente.
Aleshores en una safata poseu primer els pebrots i la ceba escalivada, després per sobre la quinoa cuita i per sobre el formatge feta tallat en dauets. Poseu sal, pebre blanc mòlt i orenga al vostre gust i finalment un bon rajolí d'oli d'oliva per sobre i serviu a temperatura ambient.
Us deixo aquí un enllaç sobre les propietats nutricionals de la quinoa.
Una recepta sana i bona! Un petó bonica
ResponSuprimeixLes receptes que m'agraden
El pebrot i sobretot la ceba li dóna un gustet molt bó! Un petonet!
SuprimeixM'agrada molt la quinoa i també l'escalivada! i crec que la combinació és un encert, queda un plat saludable i saborós!! te la copiaré segur ;). Un petonàs!
ResponSuprimeixHe llegit que ho has d'acompanyar amb una mica de cereals-per exemple pa- perquè aconsegueixis la proteïna complerta
SuprimeixQue bo! M'agrada molt la quinoa i així estarà molt bona.
ResponSuprimeixUna abraçada
Júlia
I si t'agrada el formatge feta o el de cabra, encara està més bo! Una abraçada!
SuprimeixBoníssim, una proposta genial, jo encara l'estic preparant!!
ResponSuprimeixBona proposta, Anna!
ResponSuprimeixA casa som molt fans de la quinoa, m'apunto la teva proposta, la faré!
ResponSuprimeixMoltíssimes gràcies per participar.
Nosaltres la coneixem des de fa poc, però quin millor acompanyament que una bona escalivada, tan nostra!!
SuprimeixQuina combinació més bona Anna! Un gran encert. Gràcies per participar al Memòries. Petonets
ResponSuprimeixUn plaer participar en Memòries. Feia molt de temps que us seguia i ara ens hem animat a participar! Una abraçada!!
Suprimeix