Quinoa amb escalivada i formatge feta

Fa molt de temps que segueixo el blog, Memòries d'una cuinera. Cada mes proposa de fer una recepta sobre un ingredient en concret, com les hamburgueses o bé l'adaptació d'una recepta, com els panellets o, aquest mes, l'escalivada. Us recomano, si no ho heu fet encara, que feu una ullada a les seves recopilacions de receptes, són fantàstiques. Pots trobar des de les versions més clàssiques a les més innovadores. Tot un luxe!

Aquest mes, com us deia, li toca el torn a l'escalivada. A casa normalment només escalivem pebrot vermell; ens encanta amanit amb un bon oli d'oliva. Però per aquest plat he decidit escalivar també un pebrot groc, per donar-li color, i una ceba, per donar-li més gust i textura, ja que he decidit afegir a l'escalivada quinoa. És un ingredient molt saludable però no té gaire gust, per no dir gens. Per això també li he afegit formatge feta, tot amanit amb un bon oli d'oliva verge extra i orenga.

La recepta és molt fàcil de fer, i com us deia molt saludable, ideal per provar per primera vegada la quinoa.


Ingredients per a dues persones:

  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot groc
  • 1 ceba
  • oli d'oliva verge extra
  • 50 grams de quinoa Eco Cesta
  • 150 grams d'aigua
  • 100 grams de formatge feta
  • orenga
  • pebre blanc
  • sal

Encenem el forn a 200º

Quan hagi arribat a la seva temperatura, posem sobre una safata per anar al forn els dos pebrots sencers i la ceba pelada. Els hi posem per sobre un rajolí d'oli d'oliva i finquem la safata al forn 40 minuts -gireu de tant en tant les peces per que es facin de manera uniforme-. Passat aquest temps, posem els pebrots i la ceba sobre un plat, amb la mica de líquid que hagin deixat anat mentre estaven al forn, i ho tapem tot amb paper d'alumini durant uns 10 minuts, perquè així serà més fàcil treure'ls la pell.

Retirem el paper d'alumini, treiem la pell i les llavors als pebrots i els tallem a tires; la ceba la tallem per la meitat i després verticalment. Salpebrem, afegim un bon rajolí d'oli d'oliva i ho barregem tot amb la mica de suc que hagi quedat de l'enfornat.

Per altra banda, agafem la quinoa i l'esbandim una mica sota l'aixeta – jo he fet servir la marca Eco Cesta que venen al Carrefour, i aquesta ja ve rentada, però si feu servir altres marques i no especifiquen res a l'embalatge, renteu-la varies vegades sota l'aixeta-. La poseu en una cassola amb 150 grams d'aigua i la fer bullir 15 minuts. Estarà cuita quan veieu que transparenta i que es desprèn una mena de fil blanc dels grans; haurà absorbit tota l'aigua o quasi. En cas de dubte, us recomano que la tasteu. Jo la faig al dente.

Aleshores en una safata poseu primer els pebrots i la ceba escalivada, després per sobre la quinoa cuita i per sobre el formatge feta tallat en dauets. Poseu sal, pebre blanc mòlt i orenga al vostre gust i finalment un bon rajolí d'oli d'oliva per sobre i serviu a temperatura ambient.

Us deixo aquí un enllaç sobre les propietats nutricionals de la quinoa.

I per últim, us torno a recomanar que feu una ullada al recopilatori que es publica el dia 1 de cada mes.