Fa molt de temps que segueixo el blog, Memòries d'una cuinera. Cada mes proposa de fer una recepta sobre un ingredient en concret, com les hamburgueses o bé l'adaptació d'una recepta, com els panellets o, aquest mes, l'escalivada. Us recomano, si no ho heu fet encara, que feu una ullada a les seves recopilacions de receptes, són fantà stiques. Pots trobar des de les versions més clà ssiques a les més innovadores. Tot un luxe!
La recepta és molt fà cil de fer, i com us deia molt saludable, ideal per provar per primera vegada la quinoa.
Ingredients per a dues persones:
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot groc
- 1 ceba
- oli d'oliva verge extra
- 50 grams de quinoa Eco Cesta
- 150 grams d'aigua
- 100 grams de formatge feta
- orenga
- pebre blanc
- sal
Encenem el forn a 200º
Quan hagi arribat a la seva temperatura, posem sobre una safata per anar al forn els dos pebrots sencers i la ceba pelada. Els hi posem per sobre un rajolà d'oli d'oliva i finquem la safata al forn 40 minuts -gireu de tant en tant les peces per que es facin de manera uniforme-. Passat aquest temps, posem els pebrots i la ceba sobre un plat, amb la mica de lÃquid que hagin deixat anat mentre estaven al forn, i ho tapem tot amb paper d'alumini durant uns 10 minuts, perquè aixà serà més fà cil treure'ls la pell.
Retirem el paper d'alumini, treiem la pell i les llavors als pebrots i els tallem a tires; la ceba la tallem per la meitat i després verticalment. Salpebrem, afegim un bon rajolà d'oli d'oliva i ho barregem tot amb la mica de suc que hagi quedat de l'enfornat.
Per altra banda, agafem la quinoa i l'esbandim una mica sota l'aixeta – jo he fet servir la marca Eco Cesta que venen al Carrefour, i aquesta ja ve rentada, però si feu servir altres marques i no especifiquen res a l'embalatge, renteu-la varies vegades sota l'aixeta-. La poseu en una cassola amb 150 grams d'aigua i la fer bullir 15 minuts. Estarà cuita quan veieu que transparenta i que es desprèn una mena de fil blanc dels grans; haurà absorbit tota l'aigua o quasi. En cas de dubte, us recomano que la tasteu. Jo la faig al dente.
Aleshores en una safata poseu primer els pebrots i la ceba escalivada, després per sobre la quinoa cuita i per sobre el formatge feta tallat en dauets. Poseu sal, pebre blanc mòlt i orenga al vostre gust i finalment un bon rajolà d'oli d'oliva per sobre i serviu a temperatura ambient.
Us deixo aquà un enllaç sobre les propietats nutricionals de la quinoa.