Ingredients per dues persones molt llamineres:
- 200 grams de farina
- 40 grams de sucre
- 2 ous
- 25 grams de mantega a temperatura ambient
- 2 cullerades d'anís
- sucre llustre
- un pessic de sal
- ratlladura de mitja llimona
- 1/2 culleradeta d'essència de vainilla
- oli d'oliva suau per fregir
Primer he barrejat amb els dits el sucre amb la ratlladura de llimona per que es desprenguin millor les aromes de la llimona. Després he barrejat el sucre amb la mantega, els ous i el licor, abans d'abocar-ho tot al bol on tenia la farina i el pessic de sucre. He barrejat bé tots els ingredients primer amb una espàtula i després amb les mans. Com no he aconseguit que la massa es desprengués totalment de les parets del bol, l'he continuada treballant sobre el marbre, afegint una mica més de farina per poder-la amassar bé fins aconseguir fer una bola, que he posat en un bol de vidre, tapada amb film transparent, per que reposés durant una hora.
Passat aquest temps he tornat a posar la masa sobre el marbre per treballar-la amb les mans. Com encara s'enganxava una mica al marbre, he emposinat bé la superfície del marbre amb més farina, i l'he tornat a amassar un estona més. L'he deixat reposar quinze minuts més, en el bol de vidre. Després he començat a estirar la massa amb un corró. Us aconsello que no treballeu tota la massa de cop, si no per parts, així us serà més fàcil estirar-la. Mantingueu sempre enfarinada la superfície on estireu la massa, així no se us enganxarà.
Quan tingueu la massa estirada, amb un tallador, feu tires. Les podeu fer més o menys llargues. Si són llargues, es fa una tall al mig de la tira per passar un extrem per dintre del forat, i aleshores se li dóna a les chiacchiere una forma retorçada.Jo no ho fet perquè no les he fet massa llargues. Després es fregeixen en oli d'oliva suau, i a continuació es posen sobre paper absorbent per retirar l'excés de greix. Abans de servir, empolsineu-les amb sucre llustre.
No us oblideu de fer una ullada a la llista de participants del repte d'aquest mes.
Muchas gracias por participar guapa! La verdad es que quedan estupendas y seguro que rellenas de chocolate deben estar de vicio...yo me he comido la fuente yo solita! jajajajajaja. Un besito
ResponSuprimeixEs que están muy buenas!! Si las versiono de chocolate, te informo!! Un abrazo! Anna de retallsdecuina.cat
SuprimeixPero a ver, que me tienes intrigada, de que era la copilla con que las acompañabas???? ;-)
ResponSuprimeixJerez dulce. Combina bien, ja,ja...
SuprimeixGrande esta receta, por lo que veo es de un reto porque ya la he visto en más blogs. Te han quedado estupendamente. Por cierto, en nuestro blog andamos de sorteo, nos encantaría que participaras, así que te dejamos el enlace. ¡TE ESPERAMOS!
ResponSuprimeixhttp://recetasdeazucaryoregano.blogspot.com.es/2014/09/gran-sorteo.html#more
El reto lo organiza Margot del blog "El cajón desastre de Maggie". Contad que haré una visita a vuestro blog. Un saludo!
SuprimeixUna receta que nos ha gustado muchisimo en casa, las orejas de carnaval tan nuestras que nunca he comido no se si estarán buenas pero estas son divinas.
ResponSuprimeixIdeales para "charlar" entre amigos y como dice Margot, con esa copita de vino es perfecto acompañamiento.
Besos
Nieves
Sí que dicen que se parecen a las orejas de Carnaval. Será cuesión de probarlas también. Un abrazo!
SuprimeixUn reto muy chulo, te han quedado estupendas Anna!
ResponSuprimeixLes receptes que m'agraden
Aquests italians són llaminers de mena, ha, ha!!
Suprimeixhola bonita, que de tiempo in pasar por aquí, regañame venga que te dejo jijiji.
ResponSuprimeixoye no conocía estos dulces y tienen que ser bien buenos, a ver si me animo y los preparo. besotes grandes!!
Cachis....pero has venido en el momento oportuno, que estos chiacchiere están de vicio!! Un besote!
SuprimeixOstres no havia sentit parlar mai d'aquests dolços...quina pinta! Em sembla que començaria i no acabaria!!! Petons Anna!
ResponSuprimeixI es poden fer farcits de xocolata...ha, ha...!
SuprimeixUy Anna quina bona pinta a veure si trobo un moment i m'animo!!
ResponSuprimeix