X Jornades Gastronòmiques de Molins de Rei

Des del dia 19 fins al 26 de setembre, -avui és l'acte de cloenda-, es celebren a la Sala Punt de Comerç de «Molins del Rei Centre Comercial», ubicat al Mercat Municipal de la població, les X Jornades Gastronòmiques de Molins de Rei, dintre dels actes de la Festa Major de la vila.


Organitzades per Molins de Rei Centre de Comerç, la Unió de Botiguers (Botmol), l´Ajuntament , el Gremi d'Hosteleria i el Mercat Municipal de Molins de Rei, la seva voluntat és la de promocionar  l'oferta gastronòmica de la ciutat.

Les Jornades Gastronòmiques es celebren al Mercat Municipal, un edifici inclòs dintre de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic Català, ja que es va construir l'any 1935 per l'arquitecte Joan Gumà, encara que per les diferents remodelacions que ha patit només resta la façana de l'edifici original. No obstant, aquestes obres han permès que, avui en dia, sigui un espai polivalent, ja que compta, a banda de les paredes del mercat, amb un supermercat, places d'aparcament, magatzem, molls de càrrega i descàrrega, recollida selectiva de residus i una aula gastronòmica, que és la segona a Catalunya, darrera de la del Mercat de la Boqueria.


Ahir vam poder assistir a la degustació d'un deliciós Velvet xocolata cheesecake maridat amb un Perfum de Gewürztraminer de Viñas del Vero. El pastís va ser elaborat pel Forn i Pastisseria Arenas Molins, que aquest any compleix 100 anys, i és el negoci més àntic de la vila que es manté regentat per la mateixa família. La recepta d'aquest dolç, i dels altres tasts, inclòs el plat de la cloenda, els podeu consultar en aquest document.


Si no heu pogut assistir a aquests jornades, us recordem que aquest cap de setmana continuen els actes de celebració de la Festa Major de Sant Miquel, amb Diada Castellera inclosa. Aquí teniu el programa d'activitats. I a més, el Mercat Municipal, fins a final d'any, ofereix un munt d'activitats per a petits i grans, com cursos de cuina de mercat i de postres artesanals.