Tast de raïms a les bodegues Eudald Massana Noya

Aprofitant l'època de verema, les bodegues Eudald Massana Noya ens proposen fer un tast dels raïms de les seves vinyes; començar la història pel començament, a les vinyes, esperant el moment òptim del raïm per fer la verema i per iniciar el procés d'elaboració del most.

Acompanyats per l'Eudald Massana i per l'Anna, l'enòloga de les bodegues, hem passejat entre les vinyes, per tastar diferents varietats de raïms que es veremaran els propers dies per fer els futurs vins i caves Eudald Massana.


La família Massana va arribar a Subirats sobre el 1700, on vam començar com a a masovers, fins que a l'any 1975 van comprar les terres on actualment es troben les bodegues. Practiquen l'agricultura ecològica i biodinàmica, recuperant aquesta última les antigues tècniques de conreu, més respectuoses amb el medi ambient i amb els cicles vitals de la terra.


Conreen 6 varietats de raïms blancs i 4 de negres. Entre les varietats de raïms blancs que hem tastat està el Macabeu, amb notes de fruites blanques; una varietat originària de Catalunya, imprescindible per l'elaboració del cava, juntament amb el Xarel·lo i el Parellada. El Moscat, típic per l'elaboració de vins dolços. El Viognier, per fer vins perfumats amb notes florals. El Xarel·lo, amb notes especiades; i el Parellada, que aporta al cava finesa i frescor.

Pel que fa a les varietats de raïms negres, hem pogut tastar, el Merlot, molt aromàtic, amb notes de fruita vermella; l'Ull de llebre, molt especiat. I finalment,el Cabernet amb notes de fruites vermelles i vegetals. També hem provat una varietat relativament nova, el Marcelan, una combinació de garnatxa i cabernet.


Després d'haver tastat els raïms, hem tingut també l'oportunitat de tastar el most, resultat d'haver premsat el raïm i haver-li afegit llevats per convertir els sucres en alcohol. El gust i aspecte del most varia molt segons els dies que porti fermentant el llevat, i si el premsat és de primera o de segona, ja que serà de més o menys qualitat.

I per recuperar forces, un bon esmorzar de pagès acompanyat d'una selecció de vins i caves, que vam gaudir a la Masia, una construcció de més de 300 anys, on també es troba el celler.

Una experiència única que us recomanem no us perdeu aquests dies, mentre duri l'època de verema.

Anònim ha dit...

Molts cellers estan apostant ara per aquest tipus d'agricultura!