Tast de raïms a les bodegues Eudald Massana Noya

Aprofitant l'època de verema, les bodegues Eudald Massana Noya ens proposen fer un tast dels raïms de les seves vinyes; començar la història pel començament, a les vinyes, esperant el moment òptim del raïm per fer la verema i per iniciar el procés d'elaboració del most.

Acompanyats per l'Eudald Massana i per l'Anna, l'enòloga de les bodegues, hem passejat entre les vinyes, per tastar diferents varietats de raïms que es veremaran els propers dies per fer els futurs vins i caves Eudald Massana.


La família Massana va arribar a Subirats sobre el 1700, on vam començar com a a masovers, fins que a l'any 1975 van comprar les terres on actualment es troben les bodegues. Practiquen l'agricultura ecològica i biodinàmica, recuperant aquesta última les antigues tècniques de conreu, més respectuoses amb el medi ambient i amb els cicles vitals de la terra.


Conreen 6 varietats de raïms blancs i 4 de negres. Entre les varietats de raïms blancs que hem tastat està el Macabeu, amb notes de fruites blanques; una varietat originària de Catalunya, imprescindible per l'elaboració del cava, juntament amb el Xarel·lo i el Parellada. El Moscat, típic per l'elaboració de vins dolços. El Viognier, per fer vins perfumats amb notes florals. El Xarel·lo, amb notes especiades; i el Parellada, que aporta al cava finesa i frescor.

Pel que fa a les varietats de raïms negres, hem pogut tastar, el Merlot, molt aromàtic, amb notes de fruita vermella; l'Ull de llebre, molt especiat. I finalment,el Cabernet amb notes de fruites vermelles i vegetals. També hem provat una varietat relativament nova, el Marcelan, una combinació de garnatxa i cabernet.


Després d'haver tastat els raïms, hem tingut també l'oportunitat de tastar el most, resultat d'haver premsat el raïm i haver-li afegit llevats per convertir els sucres en alcohol. El gust i aspecte del most varia molt segons els dies que porti fermentant el llevat, i si el premsat és de primera o de segona, ja que serà de més o menys qualitat.

I per recuperar forces, un bon esmorzar de pagès acompanyat d'una selecció de vins i caves, que vam gaudir a la Masia, una construcció de més de 300 anys, on també es troba el celler.

Una experiència única que us recomanem no us perdeu aquests dies, mentre duri l'època de verema.