Pastís fred de formatge i taronja

La primera recepta que vaig fer, extreta d'un blog de cuina, va ser la d'un pastís fred de formatge i llimona, que s'ha convertit amb el temps en tot un clàssic a casa. La recepta pertany al blog “Pasen y Degusten”.Vaig decidir-me per aquesta recepta perquè no necessita forn, porta pocs ingredients i és molt fàcil de fer, i a més, resulta que surt boníssima; a més, trobo que la cobertura de gelatina li dóna un acabat “professional”. Es pot fer en un sol motlle, o bé en motlles individuals. Personalment trobo que, a nivell de presentació, guanya molt si els fas en motlles individuals. Això sí, vigileu que no siguin massa grans, perquè si no enfarfega una mica; i ja sabeu el que diuen, que és millor quedar-se amb ganes de repetir...

La recepta original del pastís de formatge i llimona, la penjaré aviat al blog, com a petit homenatge a aquest blog, al qual continuo seguint, i que us animo a que, si no el coneixeu, li feu una visita; les seves receptes us encantaran. No  obstant, la recepta que publico avui és una adaptació d'aquest pastís de formatge i llimona, ja que, fa unes setmanes vam anar a la cooperativa La Fageda, i vam comprar  un munt de melmelades, i una d'elles era de taronja amb te; així que vaig pensar en fer-ne un pastís però de taronja, i com m'agrada molt la combinació de taronja i xocolata, vaig decidir afegir a la base de galeta cacau en pols.


Aquests són els ingredients per la base:
  • 100 grams de galetes Digestive amb soja i taronja
  • 40 grams de mantega fosa
  • 1 cullerada de cacau en pols Valor (15 ml)
Pel pastís:
  • 200 ml de nata 35% matèria grassa
  • 150 grams de formatge Philadelphia
  • 50 grams de sucre
  • 100 ml de suc de taronja
  • la pell ratllada d'una taronja
  • 5 grams de gelatina neutre (mig sobre) 
Per la cobertura:
  • melmelada de taronja i te de La Fageda
Primer, fiqueu les galetes dins de una bossa de plàstic i amb un corró esmicoleu-les bé. Aboque-les després en un recipient de vidre, i afegiu la cullerada de cacau. Mescleu tot amb la mantega fosa. Aboqueu la massa  sobre un motlle gran o bé en motlles individuals -segons la mida us sortiran de quatre o sis pastissets-. Us aconsello que abans de posar la massa, folreu els motlles amb paper de forn, així els desmotllareu sense problemes. Amb ajuda d'un got, premeu bé la massa perquè quedi compacta i llisa. Fiqueu els motlles al frigorífic mentre prepareu la resta del pastís.

En un altra bol, barregeu la nata amb el formatge, el sucre, i la pell ratllada de la taronja. Per altra banda, escalfeu el suc de taronja al microones, ben calent, per que es dissolgui sense problemes la gelatina. Haureu d'esperar una mica a que es refredi el líquid abans d'afegir-lo a la resta d'ingredients. Mescleu bé i després ompliu els motlles. Deixeu que agafi cos;  us recomano fer el pastís d'un dia per un altre. Mínim una hora abans de servir les postres, poseu per sobre la melmelada, no poseu massa quantitat per que no regalimi. Desmotlleu el pastís just abans de servir. Jo no els he fet molt alts perquè així es pugui tastar en una sola mossegada la melmelada de taronja, la crema i la base amb gust de cacau.

Espero us agradi!