Suflé de patates

La versió salada del Repte de Laura Real d'aquest mes ha estat el suflé de patates. Haig de confessar  que quan vaig llegir el títol de la recepta vaig començar a patir, perquè, sempre he associat el suflé amb una recepta complicada, i realment la recepta és molt fàcil i els ingredients, senzills; el secret rau en que muntem bé les clares a punt de neu i les barregem amb la resta d'ingredients amb moviments suaus. Naturalment hem d'assumir que tot el que puja, baixa! I que això no afecta el gust del suflé. A més és una recepta de les que podríem anomenar bàsiques perquè només afegint un altre ingredient, -sobrassada, tonyina, espàrrecs, ...- us permet fer múltiples variacions de la mateixa recepta.


Aquestes quantitats són per quatre-sis racions, depenent si les voleu servir com a primer plat o com acompanyament:
  • 1 quilo de patates farinoses, aproximadament, que podeu coure o bé fer al microones.
  • 30 grams de mantega fosa.
  • 2 cullerades de llevat Royal.
  • 1½  culleradeta de sal.
  • 250 ml de llet semidesnatada.
  • 4 ous.
  • 100 grams de formatge tendre.
  • Sal i pebre 
Enceneu el forn i el poseu a 200º

Les patates bullides s´han d´aixafar amb una forquilla. S´afegeixen després els rovells d'ous, la mantega fosa, el llevat, la sal i el formatge ratllat i es remena tot bé. Aboqueu la llet i torneu a barrejar fins que quedi ben cremós. Afegiu sal i pebre al vostre gust. Després bateu bé les clares d'ou fins que estiguin a punt de neu i les afegiu poc a poc a la massa.

Aboqueu la massa en un motlle per suflés o bé en una safata de vidre, tipus Pyrex. No ompliu més de 3/4 parts del motlle, perquè pujarà mentre estigui al forn. Calculeu uns 40 minuts al forn, fins que es dauri la superfície del suflé. Si voleu podeu espolvorar formatge ratllat per sobre. He de servir immediatament, perquè baixarà de seguida.

Recordeu de fer una ullada a la llista de participants.