Princeses amb almívar de llet

Aquest mes tenim novament “El reto de Laura Real” en marxa. En la seva versió dolça, Yolanda, del blog “ Cocina de una bancaria estresada”, ens ha proposat de fer uns pastissets típics argentins, anomenats “Princesas”. La veritat és que jo ho he trobat una mica complicada, perquè la recepta original portava poca farina i els pastissets em sortien amb la consistència d'un  pa de pessic. Per això vaig decidir modificar-la, incloent mantega, afegint més farina i posant només dos ous en lloc de tres, per tal d'aconseguir que els pastissets tinguessin més consistència -semblant a una magdalena-, quedessin més alts, i així poder-los decorar amb l'almívar de llet.


Ingredients:
  • 2 ous
  • 90 grams de sucre
  • 60 grams de mantega a temperatura ambient
  • 10 ml d'aroma de vainilla 
  • 70 grams de farina
  • 50 grams de Maizena
  • 7,5 ml de llevat en pols Royal
  • 1/4 kg. d'almívar de llet (podeu afegir-li una mica d'Oporto)
  • sucre llustre
Enceneu el forn i el poseu a 200 graus, a dalt i a baix; la reixeta poseu-la a la part baixa del forn, així pujaran més els pastissets.

Barregem bé la mantega amb el sucre; afegim els ous i continuem barrejant els ingredients fins que aconseguim una consistència cremosa. Incorporem l'aroma de vainilla. Aleshores afegim els ingredients secs (farina, Maizena i llevat), tamisats. Cal fer-ho poc a poc, remenant just per que s'integrin a la massa; és millor fer-ho manualment, per evitar de batre-la en excés.

Aboqueu la massa dins del motlles per magdalenes, fins un màxim de 3/4 parts del motlle. Enforneu durant 15 minuts.

Quan s'hagin refredat una mica,  feu un tall horitzontal a la part superior del pastissets, treieu aquesta part, i ompliu amb almívar de llet, -us aconsello que ho feu amb una màniga pastissera, quedarà més polit-, després torneu a posar el trosset que heu tret a sobre. Empolsineu per sobre els pastissets amb sucre llustre.

Com sempre us recomano que visiteu la llista de participants d'aquest mes.