Pa de pessic

El pa de pessic és un dolç molt típic a Catalunya, que fa uns anys trobàvem a gairebé tots els forns i pastisseries i ara només en algunes pastisseries molt concretes. A banda de menjar-lo sol, sucat a la llet o amb una tassa de xocolata, també és la base de pastissos i mones de pasqua.


Per fer el pa de pessic només ens calen tres ingredients bàsics: ous, sucre i farina. Jo acostumo a canviar una petita part de la farina per ametlla molta; això fa que mantingui una mica millor la humitat i no s'assequi tan aviat.

Per elaborar-lo amb un motlle de 20cm ens caldrà:
  • 4 ous.
  • 150g de sucre.
  • 130g de farina.
  • 20g d'ametlla molta (si no volem posar ametlla, el farem amb 150g de farina).
Comencem baten els ous i de seguida hi afegim el sucre. Batem amb les varetes a alta velocitat durant uns 10 minuts, fins que la barreja sigui ben blanca i esponjosa.


Incorporem, poc a poc, la farina tamisada i l'ametlla molta. No l'afegiu tota de cop perquè us pot ser que no es reparteixi bé. També podeu anar-la tamisant al mateix temps que l'aneu incorporant. Mentrestant, barregem a ma amb moviments suaus el just fins que la farina quedi ben incorporada. Recordeu, no hem de batre, només incorporar la farina suaument evitant que els ous perdin l'aire que han agafat abans.

Posem la massa en un motlle prèviament greixat i enfornem uns 30 minuts a 180º. Si el volem menjar sol, es pot empolsar amb una mica de sucre llustre.

Si voleu fer servir un motlle de 24 cm, necessitareu: 6 ous, 220 grams de sucre, 190 grams de farina i 30 grams d'ametlla molta.

Aquí trobareu la nostra recepta de mantega pastisseria i unes quantes idees per decorar la vostra Mona.