Fira Origens d'Olot

Dissabte 9 de novembre, al recinte firal d'Olot es va celebrar la segona edició de Fira Orígens. Aquest any novament els visitants podíem tastar i comprar productes de proximitat de gran qualitat directament del productor, assistir a aules de tast i de cuina en directe.


Aquest any  hi havia 95 estands, de manera que podíem trobar productes per tots els gustos: una selecció de cellers catalans donaven a conèixer els seus vins; també hi havia estands de cerveses del país. Pels llaminers, xocolates, torrons i mels i uns pannetone que feien una flaire espectacular. Pels que son més de forquilla i ganivet, hi podien trobar productes càrnics on destacaven els productes ecològics. Tampoc hi mancava un selecció de productes làctics i d'embotits.

Pel que fa als tastets, els que semblaven tenir més èxit van ser els estands de productes càrnics; hi havia cua per menjar hamburgueses i talls de carn cuinats davant dels visitants.


També es van fer varies aules de cuina amb productes de proximitat, bolets, arrossos, mar i muntanya, de la ma de cuiners com Nandu Jubany, Fabian Martín o Màrius i Joan Jordà, entre d'altres. Altres activitats eren les aules de tast de productes artesanals, de la ma de Pep Nogué i les aules infantils.

Una proposta que espero es consolidi amb els anys en benefici del producte de proximitat i de qualitat.