Magdalenes amb sègol i gotes de xocolata

Fa unes setmanes, quan vaig anar a comprar flocs de civada per fer pa de cacauets, vaig fer una ullada a la varietat de farines que hi havien en aquell supermercat. Em va venir salivera només de pensar en la quantitats de pans diferents que podria fer a casa si, un dia d'aquests, em decidís a provar de fer massa de pa amb llevat, però com ja he comentat altres vegades, penso que per fer pa cal ser de ciències i jo soc de lletres…

Per causalitat, però, em vaig trobar per la xarxa una recepta de muffins de sègol del blog “Chocolatísimo”. La recepta original porta, a més de sègol, poma, avellanes i ametlles, però jo vaig decidir agafar els ingredients bàsics i com la recepta dóna per 12-14 magdalenes, fer unes magdalenes només amb sègol, altres afegint xips de xocolata i altres afegint xocolata i taronja confitada  o sigui, cada vegada afegint més vici a l'assumpte.

Us relaciono a continuació els ingredients bàsics que jo vaig fer servir:
 • 100 grams de farina de sègol
 • 200 grams de farina de rebosteria
 • 1 sobre de llevat químic
 • 150 grams de sucre morè
 • 100 grams d’oli de girasol
 • 2 ous mitjans
 • la ratlladura d’una llimona
 • 125 grams de iogurt natural
 • 80 grams de llet sencera
 • una culleradeta de mel
 • ½ culleradeta de canyella, encara que si voleu que es noti el gust de la canyella jo afegiria una cullaradeta sencera,com a mínim
 • 50 grams de xips de xocolata
 • 50 grams de taronja confitada
És recomanable que els ous, la llet i el iogurt estiguin a temperatura ambient.

Escalfeu el forn a 190 graus.

La preparació és molt fàcil, només cal barrejar, per una banda, les dues farines i el llevat. Per altra banda, posar en un altra bol el sucre morè, els dos ous, la ratlladura de llimona, el iogurt i la mel i barrejar-ho tot bé. Després afegir poc a poc l'oli de gira-sol, i després la llet. Quan tingueu tots els ingredients ben lligats, aneu afegint poc a poc la farina tamisada.

A partir d'aquí, jo vaig omplir uns quants motllos només amb la massa, posant una mica de sucre per sobre. A la massa restant, li vaig afegir els xips de xocolata, i vaig omplir una quants motllos més, i després vaig afegir la taronja confitada tallada en trossos petits a la massa restant per omplir els últims motllos. Surten 12-14 magdalenes, si com jo, ompliu els motllos més de 3/4 parts. Podeu posar menys quantitat, ja que les magdalenes, pel meu gust, son força contundents.

Poseu-lo al forn 15 minuts.


A veure quina de les tres opcions us agrada més!!