35ª Festa de la Cirera del Papiol

Dissabte 3 de juny s'inaugura la 35ª edició de la Festa de la Cirera del Papiol. Encara que fa cent anys al Papiol no hi havien cirerers, només vinyes i oliveres, la plaga de la fil·loxera va acabar amb el cultiu de la vinya a la població, que va ser substituïda per la dels cireres. Des de fa 35 anys, la població celebra la Festa de la Cirera per agrair la prosperitat que aquesta fruita va aportar al Papiol. Fins i tot el poble té una varietat de cirera local, la Papiola. 

Tot i que la producció de cireres ha anat minvant els últims anys, degut als canvis en l'agricultura, els organitzadors de la Festa de la Cirera del Papiol, l'Ajuntament i els pagesos locals, no volen que la festa perdi la seva essència. L'objectiu és impulsar la Festa de la Cirera i que esdevingui un referent a la comarca. Així cada any va prenent més el caire d'una fira que, a banda de promocionar la cirera, vol promocionar també altres productes de la terra, sobretot gastronòmics, de qualitat, autòctons, de quilòmetre zero i d'elaboració pròpia, i impulsar també altres activitats econòmiques locals com la restauració i el comerç.



Aquest any s'amplia el recinte firal, ubicat al centre urbà, i augmenten el nombre de parades i d'activitats. Destaquem les que giren al voltant de la cuina de la cirera, com el 2on taller gastronòmic de la Festa de la Cirera o el tast de vins ecològics. A més, la planta baixa del Castell mil·lenari de la ciutat, que obre les portes al públic durant la Festa, acollirà una exposició de cireres i productes de la terra. 

Aquest any el cartell de la Festa de la Cirera fa referència al suc de cirera que l'empresa Eladiet, instal·lada al municipi, ha elaborat especialment per aquesta edició. Un suc que només es podrà tastar aquest cap de setmana. És un producte exclusiu i de producció limitada, fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament i l'empresa Eladiet, una empresa catalana amb projecció internacional especialitzada en la fabricació de productes naturals relacionats amb la salut i l'alimentació, una empresa compromesa amb la qualitat, la innovació, la preservació del medi ambient i el foment de l'ocupació local. L'Ajuntament i Eladiet han apostat per un patrocini actiu i participatiu que persegueix un retorn social.

Tastar i comprar la cirera del Baix Llobregat és una bona excusa per visitar aquesta comarca a tocar de Barcelona, i assaborir el producte fresc i de qualitat que es conrea en el seu territori.

Si voleu més informació sobre les activitats programades, aquí podeu consultar tota la programació.