Pasta cruixent amb bròcoli i mostassa dolça de Cal Senzill

Els diumenges m'agrada preparar un plat de pasta o arròs per dinar. Per avui volia fer un plat de pasta amb salmó i bròcoli, però gràcies a que ahir em vaig oblidar de comprar salmó, que he hagut de buscar una altra recepta per dinar, i he descobert una que he adaptat una mica i que ens ha agradat molt a casa. La recepta original es diu Crusty pasta and broccoli bake, de la BBC Good Food, i el toc cruixent el dóna el pa ratllat que es posa per sobra la pasta i que es gratina. A més he fet el bròcoli i la ceba bullida, només uns minuts, i haig de reconèixer que me n'alegro de no haver-la fet saltejada al wok amb oli, perquè crec que bullint la verdura, el gust del plat queda més suau i rodó.


Ingredients per a dues persones:
  • 160 grams de rigatoni
  • 1 ceba morada petita
  • 200 grams de bròcoli 
  • 200 grams de nata líquida 35% matèria grassa
  • 3-4 culleretes de mostassa dolça de Cal Senzill 
  • 50 grams de formatge cheddar ratllat 
  • pa ratllat gruixut
  • mescla d'herbes aromàtiques per amanides o herbes de Provença
  • sal i pebre negre mòlt
Posem aigua a bullir en dues cassoles, la més gran per coure la pasta, seguint els temps que especifica el fabricant per que la pasta quedi al dente, i la més petita per coure el bròcoli i la ceba tallats a trossos no massa petits. A les dues cassoles afegim sal i aboquem la pasta i les verdures quan l'aigua comenci a bullir. El bròcoli i la ceba les coem només cinc minuts, i de seguida les traiem de l'aigua i les posem en un plat a banda. No llacem l'aigua de coure les verdures perquè posarem un parell de cullerots ben plens en una paella i li afegirem 3 o 4 culleradetes -afegiu-les poc a poc i tasteu per si en voleu posar més o no- de mostassa dolça del Cal Senzill o bé, si no en trobeu de mostassa dolça, un parell de culleradetes de mostassa antiga. Posem la paella a foc suau i remenem amb una cullera de fusta fins que es desfaci la mostassa. A continuació afegim la nata líquida i continuem remenant de tant en tant fins que comenci a bullir. Aleshores afegim el bròcoli i la ceba i el formatge cheddar i continuem remenant, amb molt de compte, fins que el formatge s'hagi fos. Tastem la salsa i rectifiquem de sal i pebre. Per últim, afegim la pasta cuita, la mesclem bé amb la salsa i aboquem tot el contingut de la paella en una safata per anar al forn. Posem per sobre pa ratllat gruixut i les herbes aromàtiques seques i ho gratinem uns minuts al forn fins que el pa ratllat es torri, vigilant de que no es cremi. Servim immediatament.

3 comentaris:

  1. La web de la BBC Good food és un gran font d'inspiració i veient aquest plat de pasta cruixent en tinc un altre exemple! Pots estar segura que ja sé com cuinar el proper bròquil!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  2. El puntet mostassa crec que és allò que li dóna el puntasso al plat. Es troba, oi? Tho dic perquè jo sempre hi trobo la mostassa en els plats que hi porten poquet i, els hi dóna un gust, un punt especial...almenys per mi.

    ResponElimina