Mossecs de bròquil

El mes d'octubre vaig penjar la recepta dels Mossecs de carbassó o Zucchini Tots, una recepta que havia trobat a Pinterest; em va sorprendre com era de senzilla la recepta, ja que només calia ratllar la verdura crua, barrejar-la amb ceba, formatge, pa ratllat i ou i enfornar-la per tenir un plat de verdures diferent. Com havia vist que la mateixa recepta es podia fer amb altres verdures com la coliflor, el bròquil o el bròcoli, vaig decidir fer-la amb bròquil, i ha resultat que ens ha agradat molt més que feta amb carbassó.  Us torno a animar a que proveu de fer a casa aquests mossecs de verdures; us sorprendran com som de saborosos, ja que notareu el gust de la ceba i el formatge cheddar. Si voleu fer la recepta més lleugera podeu fer servir formatge light.
Ingredients per a 12 mossecs:
  • 200 grams de bròquil ratllat o tallat ben petit
  • 100 grams de ceba ratllada i expremuda, per treure l'excés d'aigua
  • 150 grams de formatge cheddar tallat ben petit
  • 2 ous
  • 80 grams de pa ratllat (si voleu podeu fer servir el que pórta all i julivert)
  • sal i pebre blanc mòlt
Encendre el forn, dalt i baix, a 190º.

Recordeu que no cal bullir ni saltejar la verdura, sols ratllar-la o tallar-la ben petita si no teniu ratllador a casa; la posem en un bol i aboquem la ceba ratllada i ben expremuda, el formatge cheddar tallat ben petit, el pa ratllat i els ous, i ho mesclem tot bé -us aconsello que ho feu amb les mans- per després començar a fer boletes ben compactes. Les podeu ficar al forn sobre una safata coberta amb paper de forn, o bé dintre d'un motlles -prèviament greixats- per fer muffins o magdalenes; jo faig les boletes i les poso en els motlles per fer muffins, aplanant-les una mica.

Enfornem a 190 graus entre 15-20 minuts depenent de la mida dels mossecs. Us aconsello menjar-los tebis, i si us sobren, el dia següents els podeu escalfar una mica al microones abans de servir-los.

Si a casa vostre no agraden gaire les verdures, presentades d'aquesta manera, segur que convenceu als més reticents de tastar-les. Ja m'explicareu si us han agradat!

6 comentaris:

  1. Doncs s'haurà de probar..una manera diferent de presentar la verdura, i el toc de formatge segur que li dóna un punt boníssim!
    Bon cap de setmana!!Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. El cheddar té un gust especial que combina molt bé amb aquestes verdures.

      Elimina
  2. Em sembla una manera genial de menjar verdures i sempre s'agraeixen receptes per presentar-la de manera diferent!
    Petons i bon cap de setmana
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, la idea és trobar maneres diferents de cuinar les verdures i que siguin saboroses.

      Elimina
  3. Molt bona proposta! no sé si m'agradara més aquesta proposta o la del carabassó, les hauré de provar les dues i decidir per mi mateixa! un petonàs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi em va agradar més el bròquil, ja m'explicaràs quina t'agrada més.

      Elimina