Bescuit de remolatxa i xocolata

M'encanta la remolatxa fresca! Si no us agrada és perquè, potser, només l'heu tastada cuita. No he tastat totes les marques de remolatxa cuita envasada, ho reconec, però les que he tastat eren terribles: la remolatxa estava gomosa i amb un gust avinagrat; en canvi la fresca és cruixent i dolça. Us animo a que compreu un manat de remolatxa fresca, amb fulla si és possible -perquè quan és sense fulles no saps quantes setmanes fa que la remolatxa dóna voltes per la tenda-, i si quan la tasteu no us agrada, no patiu, la coeu i prepareu aquest deliciós bescuit de xocolata i remolatxa cuita ratllada, amb el qual us llepareu els dits. La remolatxa no es nota, però dóna una humitat al bescuit que fa que tingui una textura impressionant.

La recepta és del blog Raquel's Kitchen, que us animo visiteu. Gaudireu una bona estona amb les seves delicioses receptes.

Ingredients:
  • 200 grams de xocolata negra per fondre
  • 150 grams de sucre morè
  • 80 grams d'oli d'oliva suau
  • 2 ous L 
  • 100 grams de farina normal
  • 1 culleradeta d'aroma de vainilla
  • 1 culleradeta  de llevat químic
  • 1 cullerada de cacau pur en pols
  • 1/4 culleradeta de bicarbonat sòdic
  • 1 pessic de sal
  • 200 grams de remolatxa cuita o 300 grams aprox. de remolatxa fresca
Primer, si fem servir remolatxa crua, haurem d'agafar peces senceres, sense pelar, i ficar-les en un cassó, totalment cobertes d'aigua, i posar-les a bullir durant 30-45 minuts, depenent de la mida de les remolatxes. Vigileu que les peces que poseu a bullin pesin en total uns 300 grams. Per veure si estan cuites les punxeu amb una forquilla; si aquesta entra suaument, és que estan prou cuites. Quan s'hagin refredat els hi traiem la pell -ho podreu fer amb els dits-, i les ratlleu fins obtenir els 200 grams que necessitareu pel bescuit.

Encenem el forn a 180º.

Fonem la xocolata negra al microones; us aconsello fer-ho en varies vegades, poc temps cada vegada, i aprofitant el calor residual per fondre la xocolata.

En un bol posem l'oli i el sucre morè i amb una batedora de varetes mescleu bé els ingredients; després afegim els ous, un a un, i l'aroma de vainilla. Tingueu en compte que fem servir sucre morè, que no es desfà amb la mateixa facilitat que el sucre blanc, per tant, mescleu bé una bona estona, fins que tingueu tots els ingredients bens lligats. En una altre bol haurem barrejat la farina, amb el llevat, el cacau en pol, el bicarbonat sòdic i la sal, prèviament tamisats. A continuació anem afegint poc a poc aquesta barreja a la massa amb els ous. Per finalitzar afegirem la xocolata fosa i la remolatxa ratllada.

Greixem un motlle rodó de 20cm, i aboquem la massa dintre. El fiquem al forn entre 30-45 minuts (això dependrà de cada forn); us aconsello que passats 30 minuts, el punxeu amb una broqueta per diferents bandes i si aquesta surt neta, ja el podreu treure del forn.

El bescuit té un deliciós gust a xocolata i és molt humit i esponjós; a la recepta de Raquel's Kitchen posen per sobre el bescuit una ganache de xocolata; jo no l'he posada perquè trobo que el bescuit no la necessita, però això dependrà de com sigueu de llaminers.

15 comentaris:

  1. Ahir mateix vaig comprar les primeres remolatxes de primavera de l'any... són tant dolces i bones, m'agraden molt més que cuites :o)
    I aquest bescuit m'encanta com queda tot i que fa temps que no el preparo... quines ganes de tornar a fer-ho!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Has provat de menjar-les amb pastanaga ratllada? La combinació és fantàstica. Vaig arribar a penjar la recepta d'un fals tàrtar de remolatxa i pastanaga ratllada, de tant que m'agrada menjar-les barrejades.

      Elimina
  2. Per cert, tens alguna recepta per aprofitar les fulles del manat?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una vegada em van comentar que es podien fer com els espinacs en truita, però no en va agradar gens. Jo el que faig és liquar-les i fer-ne suc amb pastanaga i poma. Un petonet!

      Elimina
  3. Aquí una que no ha provat mai la remolatxa fresca... i no sé perquè, perquè m'agraden totes les verdures! aquest bescuit fa una pinta deliciosa i aquest punt humit m'hi encanta, l'haurem de provar! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser perquè no es troben sempre, però crec que t'agradaran, i segur que d'aquí un temps ens sorprèn amb una recepta teva, deliciosa!!

      Elimina
  4. Jo, com l'Eva...no les he tastades mai fresques les remolatxes.
    Hi posaré remei ben aviat i em sembla que aquest coc serà amb la recepta que m'estrenaré.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si t'agrada la xocolata és una bona recepta per estrenar-se amb la remolatxas!

      Elimina
  5. Ja el tenim aquí! La veritat és que té una pintassa increïble!!!! Aquesta me l'apunto, que després del brownie que vaig fer m'he quedat amb les ganes d'algun dolç més amb remolatxa.
    Que vagi bé!! Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs jo espero fer aviat el brownie de remolatxa. Ja t'explicaré!

      Elimina
  6. Aquest bescuit és el preferit de la meva parella. El vàrem tastar per primera vegada a Escòcia i vàrem flipar. Des de llavors ençà li faig en les ocasions especials que me'l demana. És cert que la textura que té és espectacular i té un sabor molt bo. La teva fotografia em fa sortir els ulls, la veritat, tan de bo en tengués un bocinet ara mateix, mmm!!!
    A mi també m'agraden molt les remolatxes, tan crues com cuites. Ara, cuites a casa són molt més bones que les que trobam al mercat. Enhorabona pel bescuit i per les teves receptes. Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! No m'imaginava que fessin aquest tipus de bescuit a Escòcia! És ben cert que el món es ben petit! Jo el tornaré a repetir, segur! Una abrçada!

      Elimina
  7. Ostres! quina casualitat, ho tinc apunt tot per a fer-lo aquest cap de setmana... i veient el teu ja no tinc espera... ja et diré si agrada! la recepta també la vaig traure del mateix blog... el món és petit..bon cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No se perquè aquesta és la setmana de les remolatxes, ja que m'he trobat més d'una cuinetes penjant receptes amb ella. Ja m'explicaràs com t'ha anat! Un petonet!

      Elimina
  8. Aquest tall del bescuit és extraordinari!! Quina imatge, faria queixalada directa!! Ben curiós això d'afegir la remolatxa en un bescuit, però observant el resultat no hi ha dubte que ha de ser boníssim!! me l'apunto!! ;)

    ResponElimina