Flam de carbassa

De les moltes coses positives que n'he tret des de que vaig començar a moure'm pels blogs de cuina, una d'elles, ha estat introduir a la cuina de casa meva aliments que fins aleshores no havia fet servir mai, com és el cas de la carbassa. Fins ara l'he feta servir per cuinar cremes, galetes, muffins i flams; i tinc un munt de receptes en cua d'espera. Em fascina el seu color i la seva versatilitat degut a la seva textura i el seu gust suau. A més té un munt de vitamines i minerals. Us aconsello que llegiu aquí les seves propietats nutricionals.

Aquesta recepta és molt fàcil de fer, perquè jo fico tots els ingredients en el vas de la batedora, i una vegada ben batuts, els aboco en els motlles del flam i directes al forn, al bany maria.

La carbassa la podeu coure al forn o bĂ© al microones. Jo en aquesta ocasiĂ³, i per passar via, he tallat la carbassa en trossos, els he embolicat amb film transparent i els he ficat al microones fins que la polpa cedeix al tacte. Jo he trigat un 10 minuts a potència mĂ xima; el temps variarĂ  segons com siguin de grans els trossos. Us aconsello que premeu la polpa fins que la noteu tova, aleshores estarĂ  cuita.

Ingredients per 6 flams:
  • 300 grams de polpa de carbassa cuita al forn o al microones
  • 3 ous
  •  275 ml llet
  • 150 grams de sucre
  • 1 culleradeta de canyella
  • 1 culleradeta de gingebre
  • caramel lĂ­quid Royal
Enceneu el forn a 180º.

Amb una cullera separeu la polpa cuita de la pell de la carbassa. Poseu dintre del vas de la batedora la llet -podeu fer servir llet semi o sencera- i desprĂ©s la polpa i bateu els ingredients. Hi han receptes que no ho fan perĂ² jo prefereixo que la textura del flam sigui fina i no es notin els trossos de polpa. DesprĂ©s afegiu el sucre, els ous, la canyella i el gingebre i ho torneu a batre tot. Tasteu la crema abans de posar-la als motlles per si voleu afegir mĂ©s canyella o gingebre, aixĂ² va a gust de cadascĂº. 

Poseu a la base dels motlles una mica de caramel líquid -a mi el que més m'agrada és el de la marca Royal- i després repartiu la crema entre els motlles. Poseu els motlles dintre d'una safata per anar al forn i ompliu-la amb aigua, perquè farem els flams al bany maria, durant 50 minuts aproximadament, al forn. Podeu punxar-lo amb una broqueta o un ganivet per comprovat que ela flams estiguin cuallats.

Una vegada trets del forn, els deixeu refredar abans de guardar-los al frigorĂ­fic, i els traieu mig hora abans de menjar-los, aproximadament.

Que vagi de gust!