Flam de carbassa

De les moltes coses positives que n'he tret des de que vaig començar a moure'm pels blogs de cuina, una d'elles, ha estat introduir a la cuina de casa meva aliments que fins aleshores no havia fet servir mai, com és el cas de la carbassa. Fins ara l'he feta servir per cuinar cremes, galetes, muffins i flams; i tinc un munt de receptes en cua d'espera. Em fascina el seu color i la seva versatilitat degut a la seva textura i el seu gust suau. A més té un munt de vitamines i minerals. Us aconsello que llegiu aquí les seves propietats nutricionals.

Aquesta recepta és molt fàcil de fer, perquè jo fico tots els ingredients en el vas de la batedora, i una vegada ben batuts, els aboco en els motlles del flam i directes al forn, al bany maria.

La carbassa la podeu coure al forn o bé al microones. Jo en aquesta ocasió, i per passar via, he tallat la carbassa en trossos, els he embolicat amb film transparent i els he ficat al microones fins que la polpa cedeix al tacte. Jo he trigat un 10 minuts a potència màxima; el temps variarà segons com siguin de grans els trossos. Us aconsello que premeu la polpa fins que la noteu tova, aleshores estarà cuita.

Ingredients per 6 flams:
  • 300 grams de polpa de carbassa cuita al forn o al microones
  • 3 ous
  •  275 ml llet
  • 150 grams de sucre
  • 1 culleradeta de canyella
  • 1 culleradeta de gingebre
  • caramel líquid Royal
Enceneu el forn a 180º.

Amb una cullera separeu la polpa cuita de la pell de la carbassa. Poseu dintre del vas de la batedora la llet -podeu fer servir llet semi o sencera- i després la polpa i bateu els ingredients. Hi han receptes que no ho fan però jo prefereixo que la textura del flam sigui fina i no es notin els trossos de polpa. Després afegiu el sucre, els ous, la canyella i el gingebre i ho torneu a batre tot. Tasteu la crema abans de posar-la als motlles per si voleu afegir més canyella o gingebre, això va a gust de cadascú. 

Poseu a la base dels motlles una mica de caramel líquid -a mi el que més m'agrada és el de la marca Royal- i després repartiu la crema entre els motlles. Poseu els motlles dintre d'una safata per anar al forn i ompliu-la amb aigua, perquè farem els flams al bany maria, durant 50 minuts aproximadament, al forn. Podeu punxar-lo amb una broqueta o un ganivet per comprovat que ela flams estiguin cuallats.

Una vegada trets del forn, els deixeu refredar abans de guardar-los al frigorífic, i els traieu mig hora abans de menjar-los, aproximadament.

Que vagi de gust!

10 comentaris:

  1. El flam de carabassa és dels meus preferits!!! I molt fàcil de fer!! Quants ous li fiques que no ho especifiques???
    Que vagi bé!!!! Clara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Upsss!! Se m'ha passat! Són tres ous! Merci, guapa!! Un petó.

      Elimina
  2. Boníssim! M'agrada molt la carabassa, i el flam encara més.
    Petons,
    Júlia

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que la carbassa dóna tant de joc a la cuina! un petó!

      Elimina
  3. Molt, molt, molt original!!! M'ho apunto!!!
    Petonets!!!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja l'hem repetit a casa de tant que ens ha agrada! Un petonet!

      Elimina
  4. Quin flam més original! La carbassa ( o millor dit les carbasses perqué són tantes!) dona moltes possibilitats a la cuina i poc a poc amb els blogs les anem descubrint!
    Bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  5. M'encanten els flams!! No la sabia l'existència del flam de carbassa i m'agrada molt!! a veure si el preparo alguna estoneta ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja m'explicaràs com els fas! Segur que els faràs deliciosos! Un petó!

      Elimina