Scones

Sempre que faig una recepta per primera vegada, tinc el costum de buscar-la en internet i veure com la han elaborada en altres blogs, perquè sempre trobes alguna informació que t'ajuda a l'hora de fer- la a casa.

Però pots trobar-te amb un problema, i és quan veus que la majoria de receptes que localitzes s'elaboren de manera diferent a la teva. Es quan dubtes si seguir la instruccions de la teva recepta o seguir les instruccions comuns a la majoria de receptes que has llegit; un problema que s'agreuja quan tens el temps limitat perquè t'has compromès a penjar la teva recepta un dia i una hora en concret. Segur que us heu trobat, oi?

Doncs això ha estat a punt de passar-me amb la recepta del repte de Laura Real d'aquest mes, en la seva versió dolça. Resulta que he estat llegint un munt de receptes d'scones i, a banda de les quantitats en els ingredients que varien d'una a altra, el que és quasi unànime és treballar la massa com si es tractés d'una massa brisa, és a dir, barrejant la mantega freda amb la farina fins a aconseguir una consistència sorrenca, lligar-la, sense barrejar-la gaire, amb els ingredients líquids i amassar-la molt poc. En canvi l'elaboració de la recepta de Laura Real no tenia res a veure. Què fer aleshores? Fer com fa la majoria o tirar pel dret i fer la recepta tal qual? I per sort, l'he feta tal qual i haig de dir que els scones han sortit deliciosos!! Lleugers no ho són gaire, però l'olor que desprenen és boníssima, degut a la quantitat de mantega que porten,  i tenen una textura molt flonja, suposo perquè porten dos ous, quan, per aquesta quantitat de farina, la resta de receptes solen posar-ne només un.

Aquest són els ingredients de la recepta:
  • 100 grams de mantega a temperatura ambient
  • 5 culleres de sucre llustre
  • 1 ou
  • 2 rovells d'ou
  • 240 grams de farina
  • un sobre d'impulsor químic Royal
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 4 culleradetes de llet semi-desnatada
  • 1 rovell d'ou per pintar
Poseu el forn a 200 graus.

Amb un batedor de varetes, barregeu la mantega amb el sucre llustre fins aconseguir una textura cremosa; després afegiu l'ou i els rovells, i lligueu-lo tot bé. Afegiu la farina, el llevat i la sal, prèviament tamisats, poc a poc a la mantega i els ous. Notareu que cada vegada costa més barrejar la massa amb el batedor, aleshores afegiu la llet poc a poc. Quan vegeu que ja costa massa fer anar el batedor, acabeu de lligar els ingredients amb una espàtula. A mi encara se m'enganxava una mica la massa al bol quan l'he abocat sobre el marbre, per això he afegit una mica més de farina fins aconseguir desenganxar la massa del marbre. Poseu només la justa per que pugueu fer una bola amb la massa. Tingueu en compte que porta mantega, aleshores si treballeu molt la massa amb les mans s'escalfarà i es tornarà enganxifosa. Agafeu el corró i estireu la massa fins deixar-la amb un gruix d'un parell de centímetres. Amb l'ajuda d'un tallador de pastes rodó, aneu tallant els scones. Talleu-los d'una sola vegada, amb un sol cop, sense fer girar el tallador, perquè si no els scones es deformaran quan estiguin al forn. Poseu-los sobre paper de forn o sobre un silpat, i pinteu-los amb el rovell d'ou ben batut. Fiqueu-los al forn 15 minuts.

Una vegada trets del forn, poseu-los a refredar sobre una reixeta. Si els mengeu tebis són  deliciosos. A casa els hem menjat amb mantega o formatge en crema, tipus Philadelphia i melmelada.

És una recepta ràpida de fer, així que si voleu donar un toc british als vostre esmorzar del cap de setmana o bé al berenar, animeu-vos a fer aquesta recepta. Com vaig llegir en un blog de cuina, es tracta d'una recepta de «fons d'armari» o millor dit de "fons de receptari", per tenir-la sempre a ma.

Com sempre no us oblideu de fer una ullada a la llista de participants.

15 comentaris:

  1. Hola Anna, qué buenos quedaron tus scones! Yo me olvidé de pintarlos con huevo y no me dió tiempo a hacerlos de nuevo jajajajajaj...
    Preciosas las fotos, dan ganas de darle un bocado a la pantalla, jajaja.
    Besos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me ha sorprendido mucho la receta porque se hace en un plis y salen buenísimos (pintados y sin pintar) ja, ja..

      Elimina
  2. Yo ya me he apuntado la receta de estos ricos panecillos! Menos mal que seguiste la receta original verdad? a mi me pasa como a ti y al final digo lo mismo: sigo la que me han dado! jajajajaja. Un besito

    ResponElimina
    Respostes
    1. Suerte que la seguí, porque han salido unos scones buenísimos!! pero me pierde navegar por internet y comparar...

      Elimina
  3. Maravillosos tus scones, a mi me encantaron, los repetiré seguro, enhorabuena, sigue así, un beso.
    LAS DELICIAS DE MAYTE

    ResponElimina
    Respostes
    1. Yo también los volveré a hacer, para merendar seguro. Un abrazo!

      Elimina
  4. Me encanta como te han quedado! Un besote!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias por pasarte por aquí. Un abrazo!

      Elimina
  5. Con tu explicación ya me he aclarado porqué me salió la masa pegajosa la 1ª vez que los hice, sería que trabajé mucho la masa (pensaba que llevaba mucho huevo) luego al ver los otros blogs ingleses que recomendaban encarecidamente que se mezclara lo justo me fué mejor, aunque siguiera la receta original del reto. Pensé lo mismo, si me dan esta receta pues sigo ésta y están muy buenos!!!
    Me quedo de siguiéndote, un beso.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues bienvenida!! Yo he visitado tu blog y es muy interesante, así que también me quedo por allí. Un abrazo!

      Elimina
  6. Hola Anna! Gracias por tu visita a mi blog! Te han quedado unos scones deliciosos! por cierto me quedo por tu blog para no perderme nada! Un saludo.

    ResponElimina
  7. Te han quedado genial, se ven estupendos!! Que hambre me está entrando solo de verlos...

    Petons!!

    ResponElimina
  8. Bonissimssss, com sempre. M'ha encantat el teu dilema, ja saps que tens maniga ampla per fer el que vulguis. Jo normalmente segueixo la recepta al peu de la lletra (hi ha un altre recepta d'scones al llibre, d'aqui a un temps, si arribem totes, la torno a posar i comparem). Gràcies per la teva participació. Petons. Yolanda.

    ResponElimina
  9. Anna, te he dejado una sorpresita en mi blog: http://elcajondesastredemaggie.blogspot.com.es/2014/10/rocas-de-chocolate-con-frutos-secos-y.html. Un besito y buena semana!

    ResponElimina