Presniz a la meva manera

I és un Presniz a la meva manera perquè, quan vaig veure les quantitats dels ingredients de la recepta que ens va enviar Margot pel repte dolç d'aquest mes de Cocina Regional Italiana (CRI), vaig decidir ajustar-los una mica, ja que a casa som dos, i un dels dos no és massa llaminer. Tot i així, podeu convidar a berenar a varies persones perquè aquest dolç, típic de la regió de Trieste, és força contundent, raó per la qual també he rebaixat la quantitat d'ingredients del farciment; no he posat ni xocolata, ni melmelada, i sols he posat pinyons acompanyant la fruita confitada. És a dir que aquesta versió és més light que l'original.

Tenint en compte que ens trobem davant d'una versió lleugera d'aquestes delicioses postres italianes, ja no teniu excusa per no provar-les. Així que, anem per feina!


Els ingredients que he fet servir són els següents:
  • 200 grams de farina de rebosteria
  • 8 ml d'impulsor químic (una cullereta i mitja)
  • un pessic de sal
  • 50 grams de mantega a temperatura ambient
  • 50 grams de sucre 
  • ratlladura de mitja llimona
  • 1 ou 
  • 200 grams de fruita confitada amb fruits secs o sense, al vostre gust
  • una mica de llet per pintar la massa abans d'enfornar-la
Enceneu el forn a 180 graus.

Talleu en trossos ben petits la fruita confitada i si afegiu fruits secs, esmicoleu-los bé. Barregeu bé tots els ingredients. Per altra banda, bateu bé la mantega abans d'afegir-li el sucre i la ratlladura de llimona. Una vegada barrejats, afegiu l'ou i lligueu bé tots els ingredients. A continuació afegiu poc a poc la farina, l'impulsor químic i el pessic de sal, prèviament tamisats, fins que es faci una bola amb tots els ingredients. Estireu la massa sobre film transparent, això us ajudarà quan l'hàgiu d'enrotllar. Una vegada estirada la massa poseu al mig la fruita confitada, i emboliqueu-la amb la pròpia massa. Finalment feu una espiral amb la massa i pinteu-la amb una mica de llet.

Fiqueu-la al forn un 30 minuts.

Com sempre us recomano que feu ullada a la llista de participants.

10 comentaris:

  1. Guapa, gracias por participar! Yo tambien he reducido mucho las cantidades porque tambien somos dos pero en esta ocasión no he quitado relleno que me apetecía mucho asi que trocito a trocito ha ido cayendo en las meriendas! jajajajaja.Un besito y buenas vacaciones! Nos vemos en septiembre si tu quieres.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cuenta conmigo! Es genial descubrir recetas de otros paises.

      Elimina
  2. Sembla molt bona la teva versió, Anna. No coneixia pas el presniz.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tampoc i m'ha sorprès! Ara, potent, potent... Una abraçada!

      Elimina
  3. Un aspecto buenisimo, a mi también me pareció mucho cuando leí la receta original pero chica, como tu dices, siempre hay visita o amigos con los que compartir así que me tiré a la piscina incluso para hacer la masa "hojaldre" a mano, ya veo que la tuya es un bollito de lo mas esponjoso, tu versión también me gusta ;-)
    Besos
    Hasta septiembre.
    Nieves

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nunca me he atrevido con la masa de hojaldre, pero lo explicas tan bien que creo que me voy a animar a probar. Un abrazo!

      Elimina
  4. Es veu super esponjòs! Ha d'estar molt bo aquet presniz, es el primer cop que en sento a parlar però té molt bona pinta, al menys el teu! Un petó!

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estem descobrint postres noves i molt bones....ara lleugeretes no gaire...aquests italians, ha,ha...

      Elimina
  5. Hola Anna, aquí estoy visitando tu versión del Presniz y me ha encantado, te ha quedado genial, yo lo versioné a mi aire, jajajaja pero quedó igualmente muyyyy rico...
    Besotes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es la gracia de los retos, verdad? Que cada una le de su toque personal. Así vas cogiendo nuevas ideas. Un abrazo!

      Elimina