Pancakes

Ja hem encetat un nou mes, i per tant, aquí tenim novament una recepta del repte de Laura Real. Ja sabeu que la idea va ser de Yolanda de “Cocina de una bancaria estresada”. Les receptes, una de dolça i una de salada, són extretes d'un receptari del segle passat de la marca Royal, Aquest mes ens tocava fer uns pancakes de banana, i resulta que a casa en fem tot sovint de pancakes, raó per la qual he ajustat les quantitats d'ingredients a la nostra recepta.

Els pancakes, també coneguts com a "tortitas americanas", es poden acompanyar amb ingredients dolços, com la xocolata o el caramel líquid, o bé salats com la cansalada, o la mantega amb xarop d'arç. A les fotos podeu veure varies opcions, a quina més viciosa... També podeu, com a la recepta de Laura Real, afegir a la massa, abans de coure-la o just quan s'està fent a la planxa, trossos de banana o plàtan, poma ratllada, nous...


Si voleu la recepta original al blog de Yolanda la trobareu; aquí teniu la versió que fem casa:
  • 100 grams de farina
  • 15 grams de sucre
  • 125 ml de llet
  • 1 ou
  • 1 pessic de sal
  • 6 grams de llevat Royal
  • 1/2 mitja cullerada d'oli d'oliva
Barregem l´ou amb el sucre i li afegim la llet i l'oli. Després afegim la farina, el llevat i la sal, que haurem barrejat prèviament, fins a obtenir una barreja ben homogènia, sense grumolls.

Feu servir una paella o bé una planxa per coure els pancakes, i una cullera per abocar la massa. Els pancakes no han de ser massa gruixuts. Quan la massa comenci a fer bombolles per la part de sobre, serà el moment de girar-los, fins que quedin daurats. Aneu-los apilant un sobre l'altre per que conservin l'escalfor i la humitat fins al moment de servir-los. Es recomanable menjar els pancakes just acabats de fer.

Com sempre, no us perdeu fer una una ullada a la llista de participants.

14 comentaris:

  1. Que bons, Anna! Els faré, perquè sóc una fan de les creppes i veig que la recepta és molt similar, només canvia que la de pancakes porta llevat, oi? Quina bona manera de menjar-ne, amb plàtan o xocolata!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí és similar però la massa per les creps pórta el doble d'ou. A més els pancakes tenen una textura molt flonja que crec que t'agradarà.

      Elimina
  2. ¡Así pequeñitos deben estar muy ricos! Un besito guapa, se ven deliciosos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que son buenos, además al ser pequeñitos puedes repertir sin tener mala conciencia.

      Elimina
  3. Boníssims! jo els hi dic tortitas, em recorden les pelis americanes que prenen aquelles tortites per esmorzar amb mel o xarop d'auro, de petita sempre em feien unes ganes bojes de fer-ne quan ho veia a les pelis... T''han quedat ideals!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! A mi també em recorden les pelis americanes i aquelles mega-cuines espectaculars! Quina enveja!!!

      Elimina
  4. Qué rebonitos te han quedado Anna, tan redonditos y con una pinta que dice cómeme. Bss.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En casa los hacemos a menudo por eso estamos un poco entrenados. Un saludo!!

      Elimina
  5. Que pinta!!! Los volveré a hacer hasta que me salgan así!! (Reto personal jajaja) bss

    ResponElimina
  6. Te han quedado estupendos!! Qué color más bonito tienen! 100% película americana, el detalle del bacon me ha encantado. Un besote

    ResponElimina
  7. Por favor que perfección! Te han quedado súper bonitas, seguro que también son deliciosas.
    Besos!

    ResponElimina
  8. Que bona pinta!! Mare mua no sabria dir quina versió m'agrada més, crec que hages provat una mica de cadascun!! Un beset i ens veiem en el seguent repte!!

    ResponElimina
  9. Anna tus panqueques son 3.0, jjajajaj te quedaron fabulosos...
    Besotes!
    (estoy de sorteo en el blog, por si quieres pasarte)

    ResponElimina
  10. Genial, no sabia jo que aquestes eren les tortes típiques que menjen els americans per esmorzar, ves, sempre s'apren alguna cosa. Un petonet de gegant wapa. Yolanda.

    ResponElimina