Aquest cap de setmana hem tingut la possibilitat de gaudir d'una experiència gastronòmica que va consistir en la visita a una explotació del Parc Agrari del Baix Llobregat i un dinar a un dels restaurants del col·lectiu Sabors de l'Horta on, per començar, ens van obsequiar amb un aperitiu a base de Carxofa Baix.
I és que durant el mes de març, teniu la possibilitat de gaudir d’un aperitiu gratuït amb carxofa del baix Llobregat si feu un àpat en qualsevol dels 32 restaurants del col·lectiu Sabors de l'Horta. També es sortejarà entre els participants 10 experiències gastronòmiques, que inclouen visita a una explotació agrària i 10 dinars per a dues persones; la mateixa experiència que hem fet nosaltres aquest diumenge.
La campanya és una col·laboració entre el Consorci de Turisme del Baix Llobregat i el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat. Una acció que posa en valor carxofa del Baix Llobregat, un producte de gran qualitat i identitat de la comarca, i el col·lectiu Sabors de l’Horta, una trentena de restaurants que cuinen amb producte fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat.
La iniciativa s'emmarca en l’any en que Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia, i forma part de les accions que el Consorci de Turisme desenvolupa per promocionar els productes de l’horta i fomentar el turisme gastronòmic al Baix Llobregat.
Per gaudir de l’aperitiu gratuït i participar en la campanya només cal descarregar el cupó i presentar-lo en el restaurant on anem a dinar o sopar.
A més a més, les persones que descarreguin el cupó i completin el formulari d'inscripció podran guanyar una de les 10 experiències per a dues persones. Els guanyadors gaudiran, el diumenge 13 d'abril, d'una jornada que inclou una visita guiada a una finca agrària del Parc Agrari del Baix Llobregat, on coneixeran de primera mà com es cultiva la carxofa i altres productes de la comarca i, tot seguit, aniran a dinar a un dels restaurants del col·lectiu Sabors de l’Horta.
La Carxofa del Baix Llobregat
La carxofa del Baix Llobregat és un producte de temporada amb unes característiques organolèptiques excepcionals gràcies a la proximitat del mar i a la qualitat de les terres del Parc Agrari del Baix Llobregat. Aquest producte es conrea seguint mètodes tradicionals que garanteixen la seva frescor i sabor inconfusible, i el converteixen en un dels aliments més emblemàtics de la gastronomia local.
El col·lectiu Sabors de l’Horta
El col·lectiu Sabors de l’Horta agrupa diversos restaurants del Baix Llobregat que ofereixen una oferta gastronòmica basada en un producte local, de proximitat i de temporada, cultivat al Parc Agrari del Baix Llobregat. Una cuina arrelada a la nostra terra, de qualitat, sostenible i amb identitat pròpia.