Visita al celler Sabaté i Coca a Subirats.

Avui no només hem fet la nostra particular inauguració del Mercat del Préssec d'Ordal, amb la primera visita de la temporada, sinó que també hem aprofitat per inaugurar la temporada d'estiu als winebars del Penedès.

La primera visita, sense planificació prèvia, ha estat a Sabaté i Coca, un celler situat a la Vall del Bitlles, a Subirats. A més, hem tingut la sort de poder-nos apuntar a la visita al celler que ha acabat amb la degustació d'una selecció de vins escumosos i tranquils al seu winebar.

La quarta generació de la família Sabaté i Coca elabora vins escumosos sota la marca de garantia Corpinnat, creada per sis elaboradors i viticultors del Penedès a l'any 2011 -actualment ja en són 11- compromesos amb el seu orígen, el procés d'elaboració, la qualitat i la sostenibilitat.

A Sabaté i Coca conreen en ecològic i veremen a ma el seu propi raïm per elaborar escumosos amb most flor, amb una criança mínima de 18 mesos en ampolla, encara que són reconeguts per l'excel·lent qualitat dels seus escumosos de llarga criança, com el Corpinnat Josep Coca 2015, Millor Escumós Català 2022, Premi Gran Vinari d'Or. 

Treballen principalment amb varietats autòctones, algunes de vinyes centenàries, en 72 micro parcel·les repartides a llarg de la Vall del Bitlles, amb 18 tipus de sòls, que aporten característiques úniques al seus vins.  

Us recomano la visita al celler, que inclou la visita al museu de la família amb estris tradicionals per l'elaboració del vi i de l'oli, per gaudir després a la fresca dels seus vins escumosos i tranquils en el seu winebar a peu de vinya.

A la pàgina de Penedès Turisme trobareu informació sobre tots els winebars de la comarca que podeu visitar aquest estiu per descobrir els vins que s'elaboren als cellers penedesencs.