4ª Trobada de cuiners i productors del Bages

Dilluns es va celebrar a Castelladral, a Navàs, la 4ª Trobada de cuiners i productors del Bages, dins del programa d'activitats organitzats per la Festa del Tomàquet del Bages, que aquest any arriba a la 7ª edició. 

Amb unes vistes esplèndides de la comarca, i amb la muntanya de Montserrat de fons, el pintoresc nucli de Castelladral va acollir una quinzena de productors que van donar a conèixer les seves elaboracions a cuiners i professionals del sector de la restauració. La trobada va ser organitzada per Proper, Bages ImpulsEl Rebost del Bages per promocionar el producte de proximitat i apropar aquest a la restauració. I és que la simbiosi entre productors i restauradors ajuda a donar a conèixer el producte de proximitat al consumidor i genera riquesa al territori. A la trobada van assistir elaboradors de vins i olis de varietats autòctones, de formatges i altres derivats làctics, de cervesa i de licors, i també ramaders i pagesos de la comarca i de comarques veïnes. 

Si l'any passat els incendis van afectar a la comarca del Bages, aquest any la sequera s'ha afegit a les altes temperatures que compliquen encara més el dia a dia dels nostres pagesos i ramaders. No obstant, gràcies al seu esforç aquest any podrem tornar a gaudir d'un del reis de l'horta bagenca, el tomàquet. Per això ara ens toca a nosaltres, els consumidors, estar al seu costat i comprar producte de proximitat, així el sector primari català continuarà endavant, perquè un país sense pagesia no té futur. 

A la pàgina web de la Festa del Tomàquet del Bages trobaràs les activitats que s'organitzen a llarg de la setmana, destacant el Mercat del Tomàquet que es celebra dissabte al Passeig Pere III de Manresa on podrem comprar directament al pagès totes les varietats de tomàquets que es conreen al Bages.