Bescuit de civada, mel i panses

Fa cert temps que faig servir a casa mel de bruc per fer receptes de rebosteria i plats salats. No la recomanaria per fer servir amb làctics perquè el seu sabor predomina massa. I és que la mel de bruc és una de les mels amb un sabor més potent, semblant al caramel, sense ser excessivament dolça.  

La primera recepta que us porto elaborada amb mel de bruc és aquest bescuit de civada, mel i panses, on el sabor de la mel de bruc potencia el sabor de les panses. Un bescuit de molla un pèl humida que és perfecte per començar el dia amb energia. I a més es prepara en un moment sense necessitat de batedora elèctrica. 

Ingredients:

  • 250 grams de farina de blat
  • 10 grams d'impulsor químic tipus Royal
  • 110 grams de sucre morè
  • 60 grams de flocs de civada
  • 125 grams de panses de Corint
  • 2 ous mida L
  • 125 ml de llet sencera
  • 15 ml de suc de llimona
  • 125 ml d'oli de girasol
  • 90 ml de mel de bruc o mel de canya o melassa

Encenem el forn, a dalt i a baix, a 180 graus.

Mesclem la llet amb el suc de llimona i la deixem reposar 10 minuts. 

En un bol gran barregem la farina amb l'impulsor químic, el sucre morè, els flocs de civada i les panses.

Passats els 10 minuts mesclem amb un batedor de varetes la llet amb els ous; a continuació afegim l'oli de girasol i la mel, i quan estiguin tots els ingredients ben integrats els aboquem dins del bol de la farina i els mesclem amb l'ajuda d'una espàtula fins que no quedi cap grumoll.  

Folrem amb paper vegetal un motlle per fer plumcake d'uns 20 cm aproximadament i aboquem la massa dins. Fiquem el motlle al forn 50 minuts i fins que al punxar-lo amb una broqueta aquesta surti neta. 

Desemmotllem el bescuit i retirem el paper quan hagin passats un 15 minuts. Deixem que el bescuit s'acabi de refredar del tot sobre una reixeta, i si volem, el podem decorar per sobre amb flocs de civada.


Recepta adaptada de Directo al Paladar.